Denk je erover om een huis te kopen in Kentucky? Het heeft lage kosten van levensonderhoud, felle rivaliteit tussen sportteams en de perfecte mix van veilige, rustige buitenwijken en drukke steden als Lexington en Louisville, waardoor Kentucky een ideale plek is om met pensioen te gaan. Een van de vele redenen waarom het een goed idee is om naar de Bluegrass State te verhuizen zijn de afsluitkosten, die tot de laagste van het land behoren. En met programma'svoor huizenkopers die voor het eerst een huis kopen in Kentucky, kun je mogelijk nog meer besparen.

Afsluitkosten omvatten alle kosten die huizenkopers moeten betalen op de dag dat ze een nieuw huis kopen, inclusief lening- en servicekosten. Ze bedragen over het algemeen 2 tot 5 procent van de aankoopprijs van het huis.

De afsluitkosten verschillen per staat, dus hier wordt nader ingegaan op wat u in Kentucky kunt verwachten te betalen, wat er doorgaans bij inbegrepen is en hoe u deze kosten mogelijk kunt verlagen.

Hoeveel bedragen de afsluitkosten in Kentucky?

Als je een huis koopt in Kentucky, is er goed nieuws: Kentucky staat op de negende plaats van staten met de laagste afsluitkosten van het land, achter staten als Alabama, Wisconsin en Indiana. De afsluitkosten in Kentucky bedragen gemiddeld $1.887 voor een huis met een prijs van $147.358, volgens een rapport uit 2021 van ClosingCorp, dat onderzoek doet naar de Amerikaanse vastgoedsector. Dat prijskaartje maakt 1,28 procent uit van de prijs van het huis.tag. Het nationale gemiddelde is $ 6.087.

Maar huizenkopers in Kentucky moeten zich erop voorbereiden veel meer uit te geven dan deze schatting. De gegevens van ClosingCorp laten een handvol belangrijke kosten buiten beschouwing, zoals de kosten voor het afsluiten van de lening en de particuliere hypotheekverzekering, die duizenden euro's aan uw afsluitkosten kunnen toevoegen.

De afsluitkosten schommelen afhankelijk van de prijs van je huis en de complexiteit van de verkoop, en de waarde van huizen is gestegen in Kentucky. Kentucky Realtors meldde in augustus 2021 dat de mediane verkoopprijs van een huis 220.000 dollar was, een stijging van 10 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Als je 2 tot 5 procent van de aankoopprijs van je huis wilt reserveren, kun je te maken krijgen met afsluitkosten variërend van$4.400 tot $11.000 op basis van het bijgewerkte prijspunt.

Wat valt er doorgaans onder de afsluitkosten in Kentucky?

Afsluitkosten kunnen worden gegroepeerd in drie categorieën: eigendomsgerelateerde kosten, hypotheekgerelateerde kosten en jaarlijkse kosten. Elke staat heeft ook zijn eigen regels die je moet volgen, zoals het toepassen van overdrachtsbelasting of het inhuren van een vastgoedadvocaat om te helpen bij het afsluitproces.

Dit is wat je kunt verwachten voor Kentucky:

Hypotheek-gerelateerde kosten

Kosten voor het afsluiten van een lening

Wanneer je een hypotheek afsluit om je huis te kopen, betaal je afsluitkosten voor het afsluiten van de lening. De kredietverstrekker brengt je kosten in rekening voor het aanvragen en openen van een hypotheekrekening. Dat omvat alles van het opstellen van je aanvraag voor een woninglening, het uitvoeren van een grondige underwrite, het opstellen van preapproval brieven voor je huizenjacht en het verwerken van je financiering bij het afsluiten. Deze kostenzijn ruwweg 0,5 procent tot 1 procent van je leenbedrag.

Kosten kredietrapport

De kredietverstrekker zal ook een grondige kredietcontrole uitvoeren om er zeker van te zijn dat je een verantwoordelijke kredietnemer bent. Onderdeel hiervan is het opvragen van je kredietrapport om te kijken hoe je met je bestaande schulden omgaat. De kredietverstrekker zal je de volledige kosten voor het opvragen van je kredietrapport in rekening brengen. Als er twee namen op de hypotheek staan, verdubbel je deze kosten omdat de kredietverstrekker de rapporten van beide aanvragers zal opvragen.

Particuliere hypotheekverzekering

Huizenkopers die geen 20 procent aanbetaling doen, moeten waarschijnlijk een particuliere hypotheekverzekering, of PMI, betalen om in aanmerking te komen voor een conventionele lening. Hoewel de huizenkoper degene is die voor de verzekering betaalt, beschermt de dekking de geldschieter in geval van wanbetaling op de lening. Zodra de eigenaar 20 procent van het huis afbetaalt, kan hij een aanvraag indienen om deze dekking te verwijderen.

PMI varieert meestal van 0,25 procent tot 2,25 procent van het uitstaande leensaldo, afhankelijk van de hoogte van de aanbetaling van de koper en de kredietscore.

Advocaatkosten

In Kentucky is het verplicht om een vastgoedadvocaat in te huren om de sluiting uit te voeren. De advocaat bereidt alle sluitingsdocumenten voor en zal bij de hand zijn op de sluitingsdag voor de overdracht van de akte. De kosten voor het inhuren van een vastgoedadvocaat in Kentucky variëren, afhankelijk van hoe ingewikkeld de verkoop van je huis is. Sommige advocaten rekenen per uur, terwijl anderen een vast voorschot in rekening kunnen brengen voorzorgen voor de aankoop van je huis.

Escrowkosten

U kunt besluiten om een titelbedrijf of escrow-agent in te huren om ervoor te zorgen dat u op tijd op de dag van sluiting bent, zonder haperingen. Het titelbedrijf zal een neutrale derdenrekening opzetten om uw geld vast te houden, zoals uw aanbetaling en betalingen voor onroerendgoedbelasting en huiseigenarenverzekering. De verkoper (en de verschillende verkopers die u hebt ingehuurd om te helpen bij de aankoop van uw huis) ontvangt nietgeen geld totdat jij en de verkoper aan alle voorwaarden voor de verkoop van het huis hebben voldaan.

In Kentucky worden deze kosten meestal gedragen door de koper, maar in sommige gevallen kunnen ze ook worden gedeeld met de verkoper.

Vergoedingen voor onroerend goed

Titel zoeken

De advocaat die de afronding van uw zaak begeleidt, zal een titelonderzoek laten uitvoeren, waarbij historische gegevens zoals akten, gerechtelijke dossiers, eigendoms- en naamindexen en andere archieven worden bekeken om ervoor te zorgen dat de verkoper het recht heeft om het eigendom van het huis aan u over te dragen.

Een titelonderzoek controleert ook of het eigendom geen openstaande eigendomsgeschillen, onbetaalde belastingen, vonnissen of lopende rechtszaken heeft.

Titel verzekering

Zodra het titelonderzoek is afgerond, moet u de resultaten opvolgen met een titelverzekeringspolis. Deze verzekering beschermt u en de geldschieter voor het geval er iets over het hoofd is gezien tijdens het titelonderzoek.

De titelverzekering dekt u, inclusief het betalen van alle gerechtskosten en aanverwante kosten, mocht er iets misgaan. U moet een eigendoms- en een lenersverzekering kopen. Wie voor deze polissen betaalt tussen koper en verkoper kan verschillen, dus u kunt het beste advies vragen aan uw afsluitende advocaat of titelbedrijf.

Beoordeling

Voordat de hypotheekverstrekker je hypotheek uitgeeft, sturen ze een externe taxateur om je potentiële nieuwe huis te beoordelen en ervoor te zorgen dat de prijs de juiste is - en als koper betaal jij deze vergoeding. De taxateur zal het huis, de grootte, de kenmerken, de staat en hoe het zich verhoudt tot huizen met een vergelijkbare prijs in de gemeenschap, scannen om de reële marktwaarde te bepalen. Op die manier kun je, als je in gebreke blijft bij het betalen vanAls je hypotheek is afgesloten, weet de kredietverstrekker dat hij zijn kosten kan terugverdienen als hij beslag moet leggen en het huis te koop moet zetten.

Thuisinspectie

Een woninginspecteur scant je potentiële nieuwe huis van de fundering tot het dak. Hij kan bestaande problemen signaleren of problemen die de komende jaren kunnen opduiken. Met deze informatie kun je de verkoper vragen om de prijs naar beneden bij te stellen om rekening te houden met reparaties of deze uit te voeren voordat je de deal sluit.

Of jij, je geldschieter of je advocaat nu aandringt op deze stap, jij bent verantwoordelijk voor de rekening. Nogmaals, reken erop dat deze kosten variëren afhankelijk van waar je woont in de staat en de grootte van je huis.

Overdrachtsbelasting onroerend goed

Wanneer onroerend goed in andere handen overgaat, moeten kopers en verkopers rekening houden met een overdrachtsbelasting als onderdeel van hun afsluitkosten. Soms wordt dit een aktebelasting, een hypotheekregisterbelasting of een documentaire zegelbelasting genoemd.

In Kentucky bedraagt deze belasting $0,50 voor elke $500 van de aankoopprijs van het huis. Voor een huis met een prijs van $200.000 geldt bijvoorbeeld een overdrachtsbelasting van $200.

De overdrachtsbelasting wordt in deze staat meestal betaald door de verkoper. Maar dit is geen harde regel, omdat beide partijen kunnen onderhandelen over andere concessies. Je zou voor deze kosten kunnen betalen om je verkoper om speelruimte te vragen voor andere kosten, bijvoorbeeld.

Jaarlijkse kosten

Onroerendgoedbelasting

Je eerste zes maanden tot een jaar onroerendgoedbelasting moet je samen met je andere afsluitkosten betalen. Dit is een vooruitbetaalde uitgave, wat betekent dat deze bij het afsluiten contant moet worden betaald en niet kan worden opgenomen in de financiering van je huis.

In Kentucky kost de onroerendgoedbelasting van de staat huiseigenaren 11,9 cent voor elke $100 van de geschatte marktwaarde van een huis. Elke county bepaalt ook het lokale belastingtarief. Je betaalt jaarlijks voor de onroerendgoedbelasting en kunt je belastingrekening verwachten vanaf september, afhankelijk van de county waarin je woont.

Huiseigenarenverzekering

Voordat de kredietverstrekker je financiering verstrekt, moet je huiseigenarenverzekering betaald zijn en volledig van kracht zijn voor het komende jaar bij het afsluiten. Het zal een terugkerende jaarlijkse kostenpost zijn, net als je onroerendgoedbelasting.

Een huiseigenarenverzekering is een essentiële aankoop voor je gemoedsrust. Deze dekt alle fysieke schade aan je huis veroorzaakt door brand, wind, vandalisme of diefstal. Doe je huiswerk over of je misschien ook extra verzekeringen nodig hebt.

Verenigingskosten huiseigenaren

Ongeveer 16 procent van de huiseigenaren in Kentucky is lid van een vereniging van huiseigenaren, dus het kan zijn dat je de VvE-kosten moet verrekenen in je afsluitkosten.

De VvE-kosten dekken de kosten van clubhuizen, zwembaden, parken, fitnesscentra, afvalverwijdering, beveiliging en brandalarmsystemen voor een bepaalde subdivisie. Als je VvE meer toeters en bellen heeft, moet je verwachten dat je meer betaalt. Deze kosten stijgen meestal ook in gemeenschappen met ouder wordende gebouwen omdat er meer onderhoud nodig is.

De verkoper zal de uitstaande VvE-kosten betalen en vervolgens de fakkel doorgeven aan jou om deze jaarlijkse kosten te dekken. Als je een huis op het oog hebt, vraag dan van tevoren naar de VvE-kosten zodat je weet wat je krijgt voor deze kosten.

Hoe kan ik mijn afsluitkosten in Kentucky verlagen?

Afbeelding met dank aan Getty Images/ Thomas Barwick.

Als u op zoek bent naar manieren om uw totale afsluitkosten te verlagen, zijn hier enkele belangrijke strategieën waarmee u geld kunt besparen.

Hulp bij afsluitkosten

De meest efficiënte manier om je afsluitkosten te verlagen is door gebruik te maken van de hulpprogramma's voor eigenwoningbezit in Kentucky. De Kentucky Housing Corporation heeft bijvoorbeeld een hulpprogramma voor aanbetalingen dat eerste huizenkopers hulp biedt bij de aanbetaling en afsluitkosten in de vorm van een lening van maximaal $6.000. Kijk ook naar lokale hulpprogramma's voor eigenwoningbezit. Lexington,Louisville en Owensboro bieden allemaal programma's die het bekijken waard zijn.

Breng uw financiën op orde

De rente die je krijgt op je hypotheek is een cruciaal moment in het proces van het kopen van een huis. Je zult je huislening immers de komende decennia afbetalen. Door je kredietscore te verbeteren, kun je kredietverstrekkers laten zien dat je een verantwoordelijke kredietnemer bent en maak je meer kans op een lage rente, wat je duizenden euro's zal besparen tijdens de looptijd van je lening.

Spaar ook zoveel mogelijk voor je aanbetaling. Hoe dichter je bij de drempel van 20 procent aanbetaling komt, hoe minder je aan particuliere hypotheekverzekering hoeft te betalen.

Vergelijkingswinkel

Kies uw serviceproviders verstandig, of u nu op zoek bent naar een titelbedrijf, een huisinspecteur of een verzekering voor huiseigenaren. Lees beoordelingen van eerdere klanten, zorg ervoor dat uw serviceproviders op de juiste manier zijn geaccrediteerd en kijk vervolgens naar de prijs, zodat u weet dat u de beste deal krijgt.

Sommige titelbedrijven of kredietverstrekkers hebben een lijst bij de hand van professionals die ze hebben goedgekeurd. Het gebruik van hun verwijzingen kan gepaard gaan met fikse kortingen.

Concessies voor verkopers

Omdat er geen vaste regels zijn over wie waarvoor betaalt, is er altijd speelruimte wanneer je met je verkoper onderhandelt over de afsluitkosten - tenzij je je op een verkopersmarkt bevindt.

Het is gebruikelijk om samen met de verkoper een compromis te sluiten over wie waarvoor betaalt. Als je een nieuwbouwhuis koopt maar moet betalen voor upgrades, kun je misschien een deal sluiten met de bouwer om je afsluitkosten te betalen. Als je een bestaand huis koopt, vraag de verkoper dan om een deel van je afsluitkosten te betalen voor noodzakelijke reparaties.

Onderhandelen over vergoedingen

Wanneer u uw afsluitpapieren ontvangt, lees dan zorgvuldig het formulier Closing Disclosure om te begrijpen welke kosten en diensten u worden gevraagd te betalen. Wanneer de dag van de afsluiting nadert, controleer dan of er geen extra kosten of een verhoging van de kosten zijn waarmee u niet hebt ingestemd.

Als je een langdurige, vaste relatie hebt met je kredietverstrekker, kun je hem vragen om bepaalde kosten weg te laten van de eindafrekening, zoals kosten voor rentevaststelling, verwerkingskosten voor leningen en makelaarskortingen. Je kunt ook vragen om deze kosten te spreiden, zodat ze gedurende het hele proces van het kopen van een huis worden betaald in plaats van allemaal tegelijk bij de afsluiting.

Afsluitkosten toevoegen aan uw woningfinanciering

Als je vooraf niet genoeg geld hebt om de afsluitkosten te betalen, kun je deze kosten misschien in je hypotheek opnemen. Dit betekent dat je deze kosten niet meer hoeft te betalen op de dag van de afsluiting, maar dat je ze goedmaakt via maandelijkse hypotheekbetalingen die iets hoger zullen uitvallen. Uiteindelijk betaal je rente over de afsluitkosten die aan je eerste hypotheek zijn toegevoegd.

Neem contact op met je kredietverstrekker om te zien of deze optie beschikbaar is. Vergeet niet dat niet alle afsluitkosten kunnen worden opgenomen, omdat sommige vooraf moeten worden betaald.

Hypotheken zonder afsluitkosten

Sommige huizenkopers kunnen kiezen voor een "no-closing-cost" hypotheek als strategie om deze kosten tot een minimum te beperken. In dit geval gaat je geldschieter ermee akkoord om te betalen voor een deel of alle afsluitkosten, maar betaal je op je beurt een hogere rente.

Reken dit scenario uit voordat je voor deze route kiest. Op de lange termijn kan het je meer geld kosten vanwege de hobbel in je rentetarief.

Andere bronnen in Kentucky

10 Beste staatsparken in Kentucky Beste bouwers van tiny homes in Kentucky Hoe bouw ik een huis in Kentucky 9 meest betaalbare steden in Kentucky 20 meest betaalbare staten Eerste huizenkoopprogramma's in Kentucky Top 10 veiligste steden in Kentucky De 10 beste plaatsen om te rentenieren in Kentucky in 2021