Je bent verzekerd van een concurrerende rente voor een hypotheek, hebt gespaard voor een aanbetaling en bent klaar om Kansas je thuis te noemen. Maar er is nog een kostenpost waar je rekening mee moet houden: afsluitkosten.

Afsluitkosten omvatten alle administratieve en juridische diensten die je moet betalen voordat je de sleutels van je nieuwe huis krijgt. Voor het gemak betaal je deze kosten in één keer op de dag van de afsluiting, en ze bedragen meestal 2 procent tot 5 procent van de aankoopprijs van het huis. Afsluitkosten worden betaald samen met je aanbetaling, wat zorgt voor één dure dag.

Als je een nieuw huis koopt in Kansas, heeft NewHomeSource de volgende gids samengesteld over hoeveel je zou moeten besparen voor afsluitkosten, een uitsplitsing van wat over het algemeen is inbegrepen en hoe je deze kosten mogelijk kunt verlagen.

Hoeveel bedragen de afsluitkosten in Kansas?

De afsluitkosten in Kansas bedragen gemiddeld $2.042 voor een gemiddelde woninglening van $213.023, volgens een rapport uit 2021 van ClosingCorp, dat onderzoek doet naar de Amerikaanse vastgoedsector. Dat is 0,96 procent van het prijskaartje van de woning.

De Sunflower State staat op de 17e plaats voor de goedkoopste afsluitkosten in het land. Het is veilig om te zeggen dat afsluitkosten meestal goedkoper zijn in het Middenwesten - Missouri, Indiana, Iowa, South Dakota en Wisconsin staan in de top 10 van staten met de laagste afsluitkosten, met Missouri als laagste met $1.290 voor een huis met een prijs van $177.915. Ter vergelijking: het nationale gemiddelde voor afsluitkosten is $6.087.

Maar huizenkopers in Kansas moeten erop rekenen dat ze meer uitgeven dan deze schatting. In de gegevens van ClosingCorp zijn belangrijke uitgaven zoals afsluitkosten en particuliere hypotheekverzekeringen (als je geen 20% aanbetaling doet) niet meegerekend.

De afsluitkosten kunnen fluctueren afhankelijk van de prijs van het huis en de complexiteit van de huisverkoop. En houd er rekening mee dat de waarde van huizen in Kansas is gestegen: in augustus 2021 bedroeg de gemiddelde verkoopprijs voor eengezinswoningen in de staat $272.197, een stijging van 9,4 procent ten opzichte van het jaar ervoor, volgens de Kansas Association of Realtors. Als je 2 tot 5 procent van je aankoopbedrag wilt reserveren voor de verkoop van een huis in Kansas, dan moet je dat doen.Als je de aankoopprijs van een huis gebruikt voor afsluitkosten, kun je op basis van dit bijgewerkte prijspunt kijken naar afsluitkosten vanaf $ 5.443 tot $ 13.609.

Wat is doorgaans inbegrepen in de afsluitkosten van Kansas?

Dus wat betaal je precies aan afsluitkosten? Hier volgt een nadere blik op de meest voorkomende kosten die je tegenkomt, inclusief de specifieke details per staat waar elke huizenkoper van op de hoogte moet zijn:

Kosten voor het afsluiten van een lening

Of je nu werkt met een bank of een hypotheekmakelaar, de afsluitkosten zijn een van de eerste afsluitkosten die je maakt. Dit zijn de kosten die je geldverstrekker je in rekening brengt voor het opstellen van je leningaanvraag, van het overnemen van je lening en het verstrekken van goedkeuringsbrieven voor je zoektocht naar een huis, tot het verwerken van je financiering. De afsluitkosten zijn meestal ongeveer 0,5 procent tot 1 procent van je lening.leenbedrag.

Kosten kredietrapport

Voordat je kredietverstrekker besluit dat je een verantwoordelijke kredietnemer bent, moeten ze een volledige kredietcontrole uitvoeren, waaronder het opvragen van je kredietscore om een duidelijk beeld te krijgen van hoe je met schulden omgaat. Verwacht dat je kredietverstrekker de kosten voor het opvragen van je kredietrapport aan jou doorberekent. Als er meer dan één kredietnemer betrokken is bij de hypotheekaanvraag, moet je deze kosten verdubbelen.

Advocaatkosten

Hoewel het niet verplicht is in Kansas, kun je besluiten om een vastgoedadvocaat in te huren om je te helpen bij het afsluiten, vooral als het om een complexe aankoop gaat.

Vastgoedadvocaten kunnen helpen met alle juridische aspecten die komen kijken bij de aankoop van je huis, van het opstellen van je koopovereenkomst tot het zorgen dat de overdracht van de akte op de juiste manier wordt ondertekend.

De kosten voor het inhuren van een vastgoedadvocaat variëren, afhankelijk van hoe ingewikkeld de verkoop van je huis is, waar je je bevindt in de staat en de hoeveelheid werk die ze moeten verzetten.

Escrowkosten

In Kansas kunnen titelbedrijven, makelaars, advocaten en escrow-agenten afsluitingen uitvoeren. Je kunt besluiten om een titelbedrijf of escrow-agent in te huren om de aankoop van je huis te regelen, zodat je op tijd afsluit zonder vertragingen.

Het titelbedrijf zal een neutrale derdenrekening opzetten om uw geld vast te houden. Met deze regeling ontvangt de verkoper geen geld totdat beide partijen aan alle voorwaarden voor de verkoop van het huis hebben voldaan. Het titelbedrijf zal u ook begeleiden bij het opstellen van de checklist met dingen die u voor het sluiten van het huis voltooid moet hebben. Het is gebruikelijk om deze kosten te verdelen tussen koper en verkoper.

Titelonderzoek en titelverzekering

Je moet een titelonderzoeker betalen om een grondig onderzoek uit te voeren naar je potentiële nieuwe huis om het recht van de verkoper om het eigendom aan jou over te dragen te verifiëren. Ze zullen historische gegevens zoals akten, gerechtelijke dossiers, eigendoms- en naamindexen en andere gegevens doornemen om er zeker van te zijn dat het land dat je koopt geen openstaande eigendomsgeschillen, onbetaalde belastingen, vonnissen of rechtszaken heeft.

Zodra het titelonderzoek is afgerond, moet u zich indekken met een titelverzekering voor zowel u als uw geldschieter. Een titelverzekering beschermt beide partijen voor het geval er iets over het hoofd wordt gezien tijdens het titelonderzoek en er "gebreken aan de titel" of claims op uw eigendom zijn die over het hoofd zijn gezien.

Terwijl de meeste verzekeringspolissen jaarlijks worden betaald, wordt de titelverzekering slechts eenmaal betaald bij het afsluiten en kan deze niet worden overgedragen aan de volgende koper.

In Kansas betalen kopers meestal voor de titelverzekeringspolis van de geldschieter, terwijl verkopers betalen voor de polis van de eigenaar (de koper).

Overdrachtsbelasting onroerend goed

Hier is een lichtpuntje voor huizenkopers in Kansas: vanaf januari 2019 is de overdrachtsbelasting op onroerend goed - ook wel de hypotheekregistratiebelasting genoemd - in de hele staat afgeschaft. Dat is een kostenpost minder om je zorgen over te maken.

Kansas is een van de ongeveer twaalf staten die geen overdrachtsbelasting op onroerend goed kennen. Ze worden meestal in rekening gebracht door lokale en staatsoverheden wanneer de verkoper het onroerend goed overdraagt aan de koper.

Je kunt nog steeds een kleine vergoeding van je provincie krijgen voor het bijhouden van gegevens en het documenteren van de eigendomsoverdracht. Dit is een andere vergoeding die meestal door de koper wordt betaald.

Onroerendgoedbelasting

Een terugkerende betaling waar huiseigenaren bekend mee moeten zijn, zijn de onroerendgoedbelastingen. In Kansas variëren de belastingtarieven afhankelijk van de county waarin je woont. Huiseigenaren in Allen County worden bijvoorbeeld belast tegen een tarief van 1,65 procent, terwijl de belastingtarieven in Woodson County oplopen tot 2,07 procent.

Over het algemeen moeten huiseigenaren ongeveer $2.235 per jaar opzijzetten voor deze jaarlijkse uitgave, maar dit is afhankelijk van het belastingtarief van je provincie en de geschatte marktwaarde van je woning.

Reken erop dat je deze kosten naar rato betaalt bij de afsluiting. Onroerendezaakbelasting kan vervolgens jaarlijks of in twee termijnen worden betaald, dus zorg ervoor dat je de vervaldatums op je kalender markeert.

Huiseigenarenverzekering

Voordat je het huis sluit, moet je een degelijke huiseigenarenverzekering voor het komende jaar afsluiten en betalen. Een huisverzekering is een verplichte aankoop voordat je je hypotheek oversluit zodat je je huis kunt kopen.

Dit is een vooruitbetaalde uitgave, wat betekent dat deze contant moet worden betaald en niet kan worden opgenomen in de financiering van uw huis. Een opstalverzekering is cruciaal om te hebben wanneer u eigenaar wordt, omdat deze alle fysieke schade aan uw huis dekt die wordt veroorzaakt door brand, wind, vandalisme of diefstal. Het geeft uw geldschieter misschien gemoedsrust, maar het zou dat ook voor u moeten doen. Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van uw dekking enBreng indien nodig wijzigingen aan in uw beleid.

Landmeetkundige vergoeding

ClosingCorp zegt dat Florida en Texas de enige staten zijn waar landmetingen verplicht zijn voor eengezinswoningen. Een landmeter wordt ingehuurd om de exacte grenzen van uw potentiële nieuwe huis vast te stellen. Uw geldschieter kan erop aandringen dat uw eigendom wordt onderzocht, vooral als u veel grond of landbouwgrond met onduidelijke grenzen koopt.

Beoordeling

Vóór de sluiting zal je geldschieter een externe taxateur naar je nieuwe huis sturen om er zeker van te zijn dat de prijs de juiste is. Als je je hypotheekbetalingen niet kunt bijhouden en je geldschieter moet beslag leggen op je huis, moeten ze weten dat ze het huis kunnen verkopen om het uitstaande saldo goed te maken.

De taxateur zal de grootte, kenmerken en staat van het huis evalueren, evenals hoe het zich verhoudt tot huizen met vergelijkbare prijzen in de gemeenschap, om de reële marktwaarde te bepalen. Omdat je geldschieter meestal de opdracht geeft voor de taxatie, moet je met hen overleggen hoeveel de taxatie zal kosten.

Thuisinspectie

Een professionele woninginspecteur controleert de gezondheid en veiligheid van je potentiële nieuwe huis door te controleren of alles in orde is, van de fundering tot het dak en alles daartussenin.

De woninginspecteur zal wijzen op bestaande problemen en op problemen die de komende jaren kunnen opduiken, zoals de noodzaak om grote apparaten te vervangen of een verouderd dak te vervangen. Dit is geweldige informatie omdat je met de verkoper kunt onderhandelen over eventuele reparaties voordat je de deal sluit.

Particuliere hypotheekverzekering

Als je geen 20 procent aanbetaling doet, zal je geldschieter verwachten dat je een particuliere hypotheekverzekering, of PMI, in Kansas koopt. PMI stelt leners in staat om in aanmerking te komen voor een conventionele lening, zelfs als ze 5 procent tot 19,99 procent van hun hypotheek neerleggen. De dekking beschermt je geldschieter in geval van wanbetaling.

Deze kosten zijn niet opgenomen in het overzicht van afsluitkosten van ClosingCorp, maar PMI varieert meestal van 0,25 procent tot wel 2,25 procent van uw uitstaande leensaldo, afhankelijk van de hoogte van uw aanbetaling en uw kredietscore.

Hoe kan ik mijn afsluitkosten in Kansas verlagen?

Als je op zoek bent naar manieren om de afsluitkosten te compenseren, volgt hier een overzicht van de belangrijkste strategieën die je kunt proberen om op deze kosten te besparen.

Hulp bij afsluitkosten

Gebruikmaken van de landelijke programma's voor hulp bij huiseigenaarschap in Kansas is de meest efficiënte manier om de grootste korting op je afsluitkosten te krijgen. Met het First-Time Homebuyer Program, georganiseerd door de Kansas Housing Resources Corporation, kunnen huizenkopers die in aanmerking komen voor een inkomen tot 20 procent van de aankoopprijs van hun huis een renteloze lening afsluiten om hun aanbetaling te dekken.Dit zou geld vrijmaken voor afsluitkosten.

Het Kansas Housing Assistance Program helpt in aanmerking komende huizenkopers met een hypotheek met een vaste rente van 30 jaar en een subsidie van maximaal 5 procent van de aankoopprijs van het huis om de aanbetaling of afsluitkosten te dekken.

Vergeet niet om ook te kijken naar programma's voor eigenwoningbezit in uw provincie. In Johnson County kunnen huizenkopers met een laag inkomen bijvoorbeeld tot $10.000 aanvragen voor een uitgestelde lening om te helpen met hun aanbetaling en afsluitkosten.

Breng uw financiën op orde

Het rentepercentage dat je krijgt is ook een cruciaal moment in het koopproces van een huis. Als je een goede kredietscore hebt wanneer je een woningkrediet aanvraagt, kun je een lagere rente krijgen, wat je duizenden euro's kan besparen gedurende de looptijd van je hypotheek. Het is dus de moeite waard om je financiële zaken op een rijtje te zetten voordat je naar het kantoor van je hypotheekadviseur gaat.

Spaar ook zoveel mogelijk voor je aanbetaling. Hoe dichter je bij de drempel van 20% aanbetaling komt, hoe minder je aan PMI hoeft te betalen.

Vergelijkingswinkel

Kijk rond voor de beste rente op je hypothecaire lening of voor andere dienstverleners die je nodig hebt tijdens het koopproces van een huis. Lees recensies, controleer verwijzingen van vrienden en familie en kijk naar de accreditaties van dienstverleners. Vraag vervolgens offertes aan bij verschillende dienstverleners om de beste deal te vinden.

Concessies voor verkopers

Tijdens het onderhandelingsproces over de verkoop van een huis zul je wat heen en weer gepraat hebben met de verkoper over wie waarvoor betaalt, vooral als je je in een kopersmarkt bevindt waar de verkoper staat te popelen om de verkoop rond te krijgen.

Je kunt misschien een deel van de afsluitkosten overdragen aan de verkoper. Je kunt de verkoper bijvoorbeeld vragen om een deel - of alle - van je afsluitkosten te betalen als je aanbiedt om een bod voor de volledige prijs op hun huis te doen. Als je een nieuwbouwhuis bouwt, kun je je bouwer vragen om de afsluitkosten op zich te nemen in ruil voor bepaalde upgrades in je huis.

Onderhandelen over vergoedingen

Wanneer u een Closing Disclosure-formulier ontvangt, maak dan kennis met elke regel met kosten, zodat u begrijpt en akkoord gaat met de kosten die u maakt. Op de dag van de afsluiting moet het formulier zijn bijgewerkt. Het is uw taak om te controleren op afwijkingen, een verhoging van de kosten of verrassingskosten.

Als je een gevestigde klant bent met meerdere leenproducten en een goede reputatie bij je kredietverstrekker, kun je overwegen om hem te vragen om een aantal kosten weg te laten. De meest voor de hand liggende kosten worden vaak bestempeld als "junk fees", zoals rentevergrendelingskosten, verwerkingskosten voor leningen en makelaarskortingen.

Hypotheken zonder afsluitkosten

Een andere oplossing is een "no-closing-cost" hypotheek, waarbij uw geldverstrekker akkoord gaat met het betalen van een deel of alle afsluitkosten. In ruil daarvoor betaalt u een hogere rente op uw hypotheek. Maak enkele berekeningen voordat u besluit dat dit de beste route is voor uw portemonnee. Op de lange termijn kan dit u meer geld kosten vanwege de hobbel in uw rente.

Afsluitkosten toevoegen aan uw woningfinanciering

Huizenkopers die niet met geld over de brug kunnen komen voor hun afsluitkosten, kunnen ervoor kiezen om deze kosten in hun woningkrediet op te nemen. Op deze manier wordt het totaal, in plaats van de afsluitkosten op de dag van de afsluiting te betalen, toegevoegd aan de maandelijkse hypotheekbetalingen. Hoewel dit een handige manier is om de afsluitkosten vooraf te betalen, blijft u rente betalen over uw afsluitkosten gedurende de hele looptijd van de lening.

Deze optie is niet noodzakelijkerwijs beschikbaar voor alle huizenkopers. Je moet bij je kredietverstrekker navragen of deze regeling mogelijk is.

Andere bronnen in Kansas

Beste modulaire huizenbouwers in Kansas De 10 beste en slechtste Amerikaanse steden voor allergieën Een nieuw huis bouwen in Kansas 20 meest betaalbare staten De 10 beste plaatsen om in Kansas te gaan wonen in 2023 Programma's voor huizenkopers die voor het eerst een huis kopen in Kansas Beste buitenwijken van Kansas City, Missouri Top 10 veiligste steden in Kansas