Geloof het of niet, in de lijst met vereisten om een huis te kopen zul je nooit de woorden "echtgenoot" of "partner" tegenkomen.

Aan al mijn vrijgezelle dames of jongens, dat is geweldig nieuws, toch?

Dus als je een alleenstaand leven leidt en klaar bent om die huurbetalingen te gebruiken voor een betere investering - zoals een nieuw huis - waarom begin je er dan niet vandaag mee?

Om je te helpen, hebben we professionele kopers gevraagd om hun beste advies te delen voor alleenstaanden die een huis willen kopen. Zonder verder oponthoud, hier zijn onze vijf tips voor alleenstaande kopers om een huis te kopen.

1. Bepaal uw langetermijndoelen voor eigenwoningbezit

De eerste stap is beslissen waarom je een nieuw huis wilt.

Ben je op zoek naar een plek om in de toekomst een gezin te stichten of ben je het gewoon zat om huur te betalen zonder dat er iets concreets tegenover staat?

"Dit is misschien niet je huis voor altijd, dus het is niet nodig om te winkelen alsof het dat wel is," zegt Chantay Bridges, senior vastgoedspecialist bij TruLine Realty in Beverly Hills, Californië. "Houd sterk rekening met je huidige status - koop wat je je kunt veroorloven en wat je nodig hebt voor dit seizoen."

Als je langetermijndoel is om te gaan investeren, dan kan een nieuw huis een geweldige optie voor je zijn, maar als je geen langetermijndoelen hebt en misschien van plan bent om te gaan reizen of verhuizen, dan is dit misschien niet het beste moment om een nieuw huis te kopen.

"Toen ik op 20-jarige leeftijd mijn eerste huis kocht, besloot ik iets te kopen waar ik in kon groeien als ik een paar jaar later een gezin zou stichten," zegt Brandon Ramirez, die zijn huis als alleenstaande in Austin, Texas kocht.

Uiteindelijk vond hij een huis met drie slaapkamers en twee badkamers en een kantoor dat perfect aan zijn toekomstige behoeften voldeed - vijf jaar later is hij niet langer vrijgezel.

2. Bepaal of uw levensstijl geschikt is voor eigenwoningbezit

Als je hebt besloten dat je klaar bent om te investeren, is de volgende stap om naar je levensstijl te kijken.

"Als ik een alleenstaande koper krijg, besteed ik altijd minstens een uur aan het bespreken van de levensstijl waar ze van houden," zegt Jerry Koller, een makelaar bij International Home Realty in Irvine, Californië. "De reden hiervoor is dat het huis dat ze kopen sterk zal variëren op basis van hun huidige en toekomstige doelen."

Sommige kredietverstrekkers staan bijvoorbeeld toe dat een koper 40 tot 60 procent van zijn inkomen gebruikt voor woonlasten, wat een slecht idee kan zijn voor kopers die in het hogere segment zoeken en nog steeds van plan zijn om te reizen en een actief sociaal leven te hebben, zegt Koller.

"Het huis moet je niet huisarm maken," voegt hij eraan toe.

Aan de andere kant, als je in de nabije toekomst een gezin verwacht zoals Ramirez, kan dit het juiste moment zijn om te beginnen met het plannen van een huis dat een beetje groter is en ruimte biedt voor een groter budget.

3. Praat met een betrouwbare adviseur en kredietverstrekker

Zodra je begint na te denken over je budget, is het tijd om te praten met een betrouwbare adviseur en vervolgens met een kredietverstrekker.

"Kijk goed naar je financiële situatie", zegt Bridges, "Weet wat je verschuldigd bent, wat je vervroegd kunt afbetalen en welke uitgaven je in de toekomst kunt verwachten.

Een onbevooroordeelde adviseur kan je helpen bij het uitzoeken van je financiën en opties, zodat je een evenwichtige beslissing kunt nemen.

Dan is het tijd om met je financiële informatie naar een geldschieter te gaan, die je kan helpen bepalen hoeveel je je echt kunt veroorloven en je kan helpen met speciale programma's voor starters en zelfs alleenstaanden, naast het verkrijgen van een goedkeuring vooraf.

"Er zijn meer dan 300 programma's beschikbaar om huizenkopers te helpen," zegt Koller, waarbij hij programma's noemt die specifiek zijn voor gemeenschappen en specifiek voor leraren, politieagenten, brandweerlieden, militairen en vele anderen.

Ramirez doorliep het koopproces via een makelaar bij het Ben Kinney Real Estate Team in Austin. "Ik wist eigenlijk niet veel over kredietverstrekkers op dat moment, maar mijn makelaar was zeer behulpzaam om ervoor te zorgen dat ik alle benodigde papieren en informatie had," zegt hij.

4. Bepaal uw wensen en behoeften in een huis

Dan is het tijd voor het leuke gedeelte: je opties bekijken en beslissen wat voor soort huis het beste bij je past.

"Maak een lijst van de belangrijke kenmerken van een huis - grootte, slaapkamers, badkamers, locatie en onroerendgoedbelasting zijn allemaal dingen die de huizenkoper moet overwegen," zegt Justin Meyer, een advocaat bij Meyer and Associates in Hauppague, N.Y.

Heb je als alleenstaande koper echt een groot huis met meerdere kamers nodig? Je hebt nu misschien geen kinderen, maar wil je wel rekening houden met de kwaliteit van het schooldistrict waar je toekomstige huis staat? Het is belangrijk om jezelf zoveel mogelijk vragen te stellen.

"Alleenstaanden moeten zich bewust zijn van de buurt waarin ze kopen," zegt Meyer: "Als er veel kinderen zijn, is het dan ergens waar ze gelukkig zijn? Is het in de buurt van activiteiten en uitgaansgelegenheden? Alleenstaanden in het bijzonder moeten ervoor zorgen dat ze zich op hun gemak voelen waar ze zijn."

Als je denkt dat je al je vragen beantwoord hebt, schrijf ze dan op.

"Als je een fysieke lijst hebt en je communiceert je wensen met je makelaar, verspil je geen tijd aan het bekijken van huizen die niet aan je behoeften voldoen," voegt Koller toe.

5. Haal vol vertrouwen de trekker over

Ten slotte is het tijd om die lijst te nemen en huizen en gemeenschappen te gaan bekijken. Vergelijk je lijst met de nieuwe huizen die je bezoekt. Als je niet per se genoegen hoeft te nemen met één huis, doe dat dan ook niet.

Als al het andere faalt, wacht dan gewoon tot een huis je eindelijk aanspreekt. Stel je vanaf het moment dat je de stoep oprijdt je nieuwe leven daar voor.

"Op het moment dat je binnenkomt, voelt het als thuis," zegt Bridges. "Er is gewoon iets speciaals aan dat je weet dat je het kent."

En als je weet dat je weet dat je weet, dan weten we dat het tijd is om het van jou te maken.

"Haal vol vertrouwen de trekker over," zegt Koller. "Een huis kopen is spannend en kan een zeer bevredigende levenservaring zijn. Zorg ervoor dat je klaar bent voor de verbintenis."

Er is dus geen reden om bang te zijn om als alleenstaande koper een huis te kopen. In werkelijkheid kan het zelfs een eenvoudigere klus zijn, zoals het was voor Ramirez.

"Toen ik mijn eerste huis kocht, was ik alleenstaand en de enige beslisser," zegt Ramirez. "Het was gemakkelijk om een huis te vinden en de aankoop te doen nadat ik het juiste huis had gevonden."