De schoonheid van het Midwesten heeft er nog nooit zo goed uitgezien als in Indiana! Van het platteland tot kalksteengroeves en bossen, Indiana schetst een mooi beeld en heeft een gastvrije sfeer. Of je nu met pensioen wilt gaan of voor het eerst naar Indiana wilt verhuizen, NewHomeSource heeft een lijst samengesteld van de 10 meest betaalbare steden in de staat om je te helpen bij je keuze.

1. Muncie

Verhouding huizenprijs/inkomen : 2.17

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $669

Mediaan huishoudinkomen : $33,944

De stad Muncie staat bovenaan onze lijst van meest betaalbare steden in Indiana. Muncie, waar meer dan 70.000 mensen wonen, is een schatkamer vol mogelijkheden. Ga naar het David Owsley Museum of Art aan de Ball State University of ga joggen langs de Cardinal Greenway Muncie Depot Trailhead. Muncie heeft veel parken, waaronder een langs de White River, dus je hoeft nooit meer naar een andere stad te gaan.Ver reizen om van frisse lucht te genieten.

2. Nieuw Kasteel

Verhouding huizenprijs/inkomen : 1.90

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $594

Mediaan huishoudinkomen : $38,545

New Castle ligt 44 mijl ten oosten van Indianapolis en is een kleine stad omringd door landelijk gebied. Ondanks zijn grootte is New Castle de thuisbasis van iets reusachtigs: 's werelds grootste gymnastiekzaal voor middelbare scholen! Het bood ooit plaats aan meer dan 10.000 toeschouwers bij één evenement. Als je een basketbalfan bent, moet je zeker een kijkje nemen bij de Indiana Basketball Hall of Fame.

3. Connersville

Verhouding huizenprijs/inkomen : 2.09

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $593

Mediaan huishoudinkomen : $34,20

Connersville is de provinciehoofdstad van Fayette County. Geniet van een ontspannen dag in Roberts Park of oefen je golfswing in Willowbrook Country Club. Het aangrenzende kermispark biedt plezier voor het hele gezin.

4. Richmond

Verhouding huizenprijs/inkomen : 2.23

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $796

Mediaan huishoudinkomen : $39,724

Richmond ligt aan de grens tussen Indiana en Ohio. In het centrum van Richmond vind je verschillende attracties, zoals een wetenschapsmuseum, een voetbalmuseum, het Starr Gennett Building en Gennett Mansion. Als je je benen wilt strekken, kun je een van de vele wandelpaden proberen, zoals de route rond het geologische wonder van Thistlethwaite Falls of Morton Lake Dam.

5. Peru

Verhouding huizenprijs/inkomen :1.56

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $312

Mediaan huishoudinkomen : $39,267

Peru is een kleine stad gelegen langs de rivier de Wabash. Maak een wandeling door het River Walkway Park en geniet van de open ruimte en het kabbelende beekje. Bekijk voor entertainment de amateurartiesten en vintage foto's in het Circus City Festival Museum.

6. Marion

Verhouding huizenprijs/inkomen : 2.06

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $434

Mediaan huishoudinkomen : $32,977

Marion ligt ten noordoosten van Indianapolis en is de zetel van Grant County. Marion is de thuisbasis van een universiteit, countryclub, waterpark en nog veel meer. Als je een quiltfan bent, moet je zeker een kijkje nemen in het Quilters Hall of Fame Museum, met een verscheidenheid aan quiltpatronen en artistieke, veelkleurige displays.

7. Logansport

Verhouding huizenprijs/inkomen : 1.77

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $52

Mediaan huishoudinkomen : $59,459

Logansport ligt halverwege tussen Lafayette en Fort Wayne, waardoor het een makkie is als je naar een van beide wilt reizen. De stad wordt verdeeld door de Wabash River en de Eel River, en er zijn voldoende parken en wandelpaden voor een schilderachtige achtergrond op je ochtend hardlopen. Met restaurants en wijnmakerijen langs de rivier kun je je dagen doorbrengen met het proeven van een verscheidenheid aan eten terwijl je je een weg baant door de stad!

8. Wabash

Verhouding huizenprijs/inkomen : 2.95

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $379

Mediaan huishoudinkomen : $44,973

De schijnwerpers zijn gericht op Wabash! De stad beweert de eerste elektrisch verlichte stad ter wereld te zijn. Ook al is die bewering vergezocht, Wabash is een stralende plek om je thuis te noemen. Bezoek de Charley Creek Gardens en bewonder het groen, ga naar een live optreden in het Honeywell Center of wandel over de paden rond de Charley Creek Falls. Wat je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je een goede tijd zult hebben.tijd.

9. Kokomo

Verhouding huizenprijs/inkomen : 1.95

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $624

Mediaan huishoudinkomen : $45,797

Welkom in Kokomo - een charmante stad boordevol karakter. Stap terug in de tijd en bezoek het Seiberling Mansion, een kleurrijk huis gebouwd in Queen Anne stijl in 1889. Of geniet van het samenzijn met vrienden in een van de country clubs. De Wildcat Creek slingert door de stad en je kunt genieten van een groot aantal restaurants en entertainmentfaciliteiten zoals een aquacentrum en een sportstadion gebouwd aan de kreek.

10. Huntington

Verhouding huizenprijs/inkomen : 1.86

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $679

Mediaan huishoudinkomen : $43,955

Bekend als "Lime City" vanwege de overvloedige kalksteengroeves, rondt Huntington onze top 10 van meest betaalbare steden af. Inwoners kunnen de beroemde kalksteengroeves van de stad verkennen langs paden zoals Lime City Trail. Voor meer wandelmogelijkheden het hele jaar door, wandel je naar Pehkokia Woods. Naast de open ruimtes, is Huntington de thuisbasis van alle stedelijke voorzieningen die je nodig hebt, waaronderrestaurants, supermarkten en gebedshuizen.

Steden met de beste verhouding huizenprijs/inkomen

Hoewel de bovenstaande lijst is gesorteerd op de laagste algemene index voor de kosten van levensonderhoud, hebben de volgende steden de laagste verhouding tussen de huizenprijs en het inkomen, wat betekent dat je meer huis voor je geld kunt krijgen.

  • Peru
  • Meer Station
  • Logansport

Andere bronnen in Indiana

10 beste staatsparken in Indiana Beste bouwers van tiny homes in Indiana De top 10 beste plaatsen om te wonen in Indiana Hoe bouw je een huis in Indiana 20 meest betaalbare staten Uw gids voor afsluitkosten in 2021 Indiana Programma's voor huizenkopers die voor het eerst een huis kopen in Indiana 2021 Beste voorsteden rondom Indianapolis Top 10 veiligste steden in Indiana Verhuizen naar Indianapolis? Deze verhuisgids helpt u hierbij