Utah is de thuisbasis van zoutmeren, prachtige bergen en geen tekort aan skigebieden. Van de vijf nationale parken tot het historische verleden van de Olympische Winterspelen van 2002, Utah trekt zowel natuur- als sportliefhebbers aan. Van starters tot gepensioneerden, als je naar Utah verhuist, wil je een betaalbare plek om te wonen vinden. Hier is onze lijst van de 10 meest betaalbare steden om je te helpen bij je keuze.

Vooruit springen

1. Ogden

Verhouding huizenprijs/inkomen : 3.40

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $1,276

Mediaan huishoudinkomen : $50,06

Ogden staat bovenaan onze lijst van meest betaalbare steden in Utah. Ogden ligt verscholen langs de berghelling en is de stad bij uitstek als je op zoek bent naar gemakkelijke toegang tot skigebieden zoals Snowbasin Resort en Nordic Valley. Er is genoeg te doen en te ontdekken binnen de stadsgrenzen. Een favoriet is Ogdens George S. Eccles Dinosaur Park, met een museum en meer dan 100 replica's van prehistorische kruipers en vliegers.

2. Brigham City

Verhouding huizenprijs/inkomen : 3.39

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $1,198

Mediaan huishoudinkomen : $53,504

Brigham City, gelegen langs de Wellsville Mountains, is de zetel van Box Elder County. Strek je benen en ga lekker uitwaaien in Rees Pioneer Park, met zwembaden en sportvelden. Andere attracties zijn het James V. Hansen Wildlife Education Center, Brigham City Museum of Art & History en de wandelpaden van Box Elder Canyon.

3. Logan

Verhouding huizenprijs/inkomen : 4.75

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $1,21

Mediaan huishoudinkomen : $41,833

Logan is een bergstadje in Cache County. De rivier de Logan stroomt door de zuidkant van de stad en je kunt er heerlijk wandelen in een van de parken langs de rivier om de omgeving in je op te nemen. Andere bezienswaardigheden zijn Zootah en het Nora Eccles Harrison Museum of Art.

4. Cedar-stad

Verhouding huizenprijs/inkomen : 4.47

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $1,23

Mediaan huishoudinkomen : $48,346

Cedar City, gelegen in het zuidwesten van Utah, is de grootste stad in Iron County. Geniet van het wandelen langs de pittoreske paden, het bezoeken van unieke bezienswaardigheden zoals het Frontier Homestead State Park Museum, en de vuurtoren van Cedar City; deze unieke vuurtoren ligt 450 mijl van de oceaan. Als je een fan bent van podiumkunsten, zul je blij zijn te weten dat Cedar City gastheer is van een jaarlijkse Utah ShakespeareFestival en is de thuisbasis van meerdere podia voor podiumkunsten.

5. Roy

Verhouding huizenprijs/inkomen : 2.74

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $1,439

Mediaan huishoudinkomen : $70,032

Roy ligt ten zuidwesten van Ogden. Breng je dagen door met het verkennen van de parken, speel een paar rondjes op de golfbaan of reis naar het westen en bekijk het Great Salt Lake. Het is ook een toplocatie voor wie elk seizoen miljoenen trekvogels wil zien.

6. Clearfield

Verhouding huizenprijs/inkomen : 3.22

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $1,282

Mediaan huishoudinkomen : $60,260

Clearfield ligt slechts vier mijl ten zuiden van Roy. Met bergen in het oosten en het Great Salt Lake in het westen vind je avontuur in elke richting! Als je liever binnen de stadsgrenzen blijft, maak dan een ontspannen wandeling door de stadsparken en snuffel rond in de plaatselijke winkels.

7. Zuid-Ogden

Verhouding huizenprijs/inkomen : 3.12

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $1,604

Mediaan huishoudinkomen : $68,585

South Ogden is een kleine gemeenschap van 16.000 inwoners die, nou ja, net ten zuiden van Ogden woont! Je vindt er overvloedige restaurants, parken en entertainmentcentra om te verkennen die je bezig zullen houden. Met het grotere Ogden net ten noorden, is South Ogden een handige, rustige thuis voor degenen die dicht bij de grote stad willen wonen zonder te maken te hebben met drukte.

8. Tooele

Verhouding huizenprijs/inkomen : 3.06

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $1,309

Mediaan huishoudinkomen : $63,85

Tooele ligt ongeveer 34 mijl ten zuidwesten van Salt Lake City. Wandel door de straten van het centrum van Tooele, waar je kunt genieten van bibliotheken, een bergmijnmuseum en historische bezienswaardigheden. De Oquirrh Mountains liggen net ten zuiden van de stad, waardoor je in het weekend gemakkelijk een frisse neus kunt halen en kunt wandelen.

9. Magna

Verhouding huizenprijs/inkomen : 3.46

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $1,208

Mediaan huishoudinkomen : $59,334

Magna, waar 26.000 mensen wonen, ligt 15 mijl ten westen van Salt Lake City. Geniet van plaatselijke lekkernijen zoals het Empress Theater en het Etnische en Mijnbouwmuseum van Magna. Als je liever buiten bent, ga dan naar Magna Regional Park of de Copper Club Golf Course.

10. Payson

Verhouding huizenprijs/inkomen : 3.43

Gemiddelde onroerendgoedbelasting : $1,247

Mediaan huishoudinkomen : $67,272

Tot slot, maar zeker niet in de laatste plaats, Payson. Payson ligt in de Provo-Orem Metropolitan Area en is de thuisbasis van entertainmentcentra, een gemeenschapstheater en de Peteetneet Academy en Museum. Meerdere parken in het zuidelijke puntje van de stad zijn met elkaar verbonden door wandel- en fietspaden.

Steden met de beste verhouding huizenprijs/inkomen

Hoewel de bovenstaande lijst is gesorteerd op de laagste algemene index voor de kosten van levensonderhoud, hebben de volgende steden de laagste verhouding tussen de huizenprijs en het inkomen, wat betekent dat je meer huis voor je geld kunt krijgen.

  • Roy
  • Westpunt
  • Clinton