Laat je persoonlijkheid de vrije loop in je nieuwe huis met Intuïtief Ontwerp

Als je je nieuwe huis zo wilt ontwerpen en inrichten dat het je goed doet, geloven experts in intuïtief ontwerp dat je door aandacht te besteden aan je huis en hoe je leeft, een huis kunt creëren dat is afgestemd op je persoonlijkheid en je behoeften.

Omdat extraverte en introverte mensen verschillende dingen nodig hebben van hun omgeving en huis, hebben we een gids gemaakt voor intuïtief ontwerp en op persoonlijkheid gebaseerd huisontwerp en inrichting, zodat je kunt genieten van een leven en een huis waar je van houdt.

Wat is intuïtief ontwerp?

Intuïtief huisontwerp en inrichting combineren:

  • De levensstijl van de huiseigenaar,
  • De functie van een kamer of ruimte en
  • De persoonlijke decoratiesmaak van de huiseigenaar.

Met een intuïtief ontwerp in een huis kunnen huiseigenaren een leefruimte creëren die hun leven weerspiegelt en het wonen gemakkelijk en comfortabel maakt. Intuïtieve ontwerpprincipes helpen je om je nieuwe huis zo te ontwerpen en in te richten dat het bij je levensstijl past. Als je 's ochtends naar je sleutels, tas en sjaal grijpt als je gehaast de deur uitgaat, zou een intuïtief ontwerp een garderobe zijn met een rij kleerhangers en nette, gemakkelijk toegankelijke hangers.toegang tot opbergbakken.

Je kunt intuïtieve ontwerpprincipes in je huis toepassen door ruimtes te creëren die zo zijn ingedeeld en ingericht dat de functie van de ruimte gemakkelijk te zien en uit te voeren is. Intuïtief ontwerp in een keuken zou inhouden dat je je opbergopties ontwerpt rond de manier waarop je kookt en het gereedschap dat je bij de hand nodig hebt.

"Intuïtief design is voor iedereen die ervoor openstaat en graag zijn huis doordacht wil ontwerpen en inrichten," zegt Marina Umali, eigenaar van Modern Vision Interior Design in Paramus, N.J..

Intuïtieve indelingen

Als je begint na te denken over hoe je een intuïtief huis ontwerpt dat bij je persoonlijkheid past, moet je beginnen met de indeling. De indeling van je huis beïnvloedt hoe je kunt leven, dus het gebruik van een intuïtief ontwerp bij het ontwerpen van je nieuwe huis en het kiezen van opties is een must.

Extraverte mensen brengen minder tijd door in huis dan introverte mensen, maar ze vinden het fijn om vaker mensen thuis te ontvangen. Een intuïtieve woningindeling voor extraverte mensen heeft open ruimtes nodig, zoals een grote kamer, zodat de gastheer of gastvrouw vanuit de keuken kan communiceren met zijn of haar gasten. Open woningindelingen geven extraverte huiseigenaren ook de mogelijkheid om meer mensen op bezoek te laten komen als ze besluiten om een gastheer of gastvrouw te zijn.

Kleinere, intiemere indelingen met veel hoekjes en kleine ruimtes werken beter voor introverte mensen, die meer tijd in huis doorbrengen en hun vrije tijd bewaken. Een plattegrond met privéruimtes, zoals een bibliotheek of knutselkamer, geeft een introvert genoeg verschillende gebieden om van hun hobby's te genieten en in gedachten te verdwalen.

Persoonlijke stijl die bij je levensstijl past

Nadat je de juiste indeling voor je nieuwe huis hebt gevonden, kun je beginnen met inrichten. "Je kunt beginnen met het toepassen van dit ontwerpconcept in je huis door een wandeling door je ruimte te maken en je voor te stellen dat je deze voor het eerst ziet," zegt Umali. "Besteed echt aandacht aan wat er al in je huis aanwezig is."

Hoewel iedereen een andere smaak heeft, geven extraverte mensen de voorkeur aan felle kleuren en patronen en een maximaal design. Extraverte mensen hebben veel ruimte nodig voor hun gasten om te eten en te zitten, dus ga op zoek naar grote eetkamertafels en comfortabele stoelen. Extraverte mensen die echt op zoek zijn naar een gedurfde inrichting, gaan op zoek naar opvallend behang en gordijnen, levendig gestoffeerde stoelen en unieke decoratieve objecten diekan een gesprek op gang brengen.

Introverte mensen houden van comfortabele huizen waar ze veel tijd in kunnen doorbrengen en geven de voorkeur aan een meer ingetogen ontwerp en inrichting. Introverte decoratie moet bestaan uit mooie kunst die interessante gedachten op gang brengt, warme verlichting en kussens en dekens die knus aanvoelen. Zoek naar dikke vloerkleden, fauteuils die groot genoeg zijn om in weg te kruipen en doordachte decoratieve voorwerpen.

Door je persoonlijkheid te begrijpen en intuïtieve ontwerpprincipes te gebruiken, kun je een prachtig nieuw huis ontwerpen en inrichten dat je levensstijl combineert met je persoonlijke stijl.