Huis met bevelsiding van vezelcement

De keuze van het model van je nieuwe auto of de kleur verf voor de muren van je nieuwe slaapkamer zijn allebei belangrijke beslissingen, maar een keuze met nog grotere en langduriger gevolgen is de gevelbekleding van je nieuwe huis. De uitstraling van je huis is niet alleen belangrijk voor jou, maar het zal ook een essentieel onderdeel zijn van de toekomstige doorverkoopwaarde van je huis.

Of je nu aan het kiezen bent tussen buitenopties in een geplande gemeenschap of een huis op maat ontwerpt met de hulp van een architect, je wilt misschien de voor- en nadelen van bevelsiding van vezelcement evalueren.

Voor de meeste huiseigenaren is de aantrekkelijkheid van de buitenkant van hun huis van het grootste belang, gevolgd door betaalbaarheid, duurzaamheid en onderhoudsoverwegingen. Laten we eens kijken hoe bevelsiding van vezelcement zich verhoudt tot andere materialen zoals hout, vinyl, steen, baksteen en stucwerk om u te helpen bepalen of het een goede match is voor de bouwstijl van uw huis, uw klimaat en uw budget.

Wat is bevelsiding van vezelcement?

Bevelsiding van vezelcement werd eind jaren '80 op de huizenmarkt geïntroduceerd als vervanging voor bevelsiding van cement die asbest bevatte, dat schadelijk bleek te zijn voor mensen. Bevelsiding van vezelcement, gemaakt van cellulosevezels, cement en zand, is een van de duurzaamste en meest brandbestendige materialen voor de buitenkant van je huis.

Een van de redenen waarom bevelsiding van vezelcement populair is geworden bij veel huiseigenaren en bouwers is dat het product afgewerkt kan worden om op bijna elk ander materiaal te lijken, zoals traditionele bevelsiding, hout, baksteen, steen en stucwerk. Deze veelzijdigheid betekent dat het voor een verscheidenheid aan huisstijlen gebruikt kan worden. In sommige gevallen kan bevelsiding van vezelcement zelfs goedgekeurd worden voor gebruik in een historisch district.

Is bevelsiding met vezelcement duur?

Bevelsiding van vezelcement kost meestal $5 tot $25 per vierkante meter geïnstalleerd. en van $0,70 tot $15 per vierkante voet voor de materialen alleen.

Het onderhouden van bevelsiding van vezelcement vergt minimale inspanning. Fabrikanten raden aan om de bevelsiding elke zes tot twaalf maanden af te spuiten met een tuinslang om vuil te verwijderen en planten uit de buurt van de bevelsiding te houden om ophoping van vocht te voorkomen. Daarnaast is het verstandig om elke paar jaar te controleren of de naden nog stevig zijn.

Bevelsiding van vezelcement installeren.

Overwegingen met betrekking tot het klimaat

De buitenkant van elk huis wordt blootgesteld aan de elementen zoals zon, wind en regen, maar ook aan zwaar weer of natuurrampen zoals hagel, orkanen, tornado's en soms bosbranden, dus het is altijd belangrijk om rekening te houden met je klimaat bij het kiezen van het juiste materiaal voor je huis.

Bevelsiding van vezelcement is een van de weinige materialen die goed presteert in elk klimaat:

 • Westelijke Verenigde Staten - Omdat deze regio gevoelig is voor bosbranden, kan bevelsiding van vezelcement een goede keuze zijn omdat het vuurbestendig is. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden zelfs kortingen aan voor huizen die gebouwd zijn met bevelsiding van vezelcement in deze gebieden.
 • Kustgebieden - Wonen aan de kust betekent vaak zoute lucht, vochtigheid, blootstelling aan de zon en de kans op orkanen. Een van de voordelen van bevelsiding van vezelcement is dat het veel van deze elementen kan weerstaan. Professioneel geïnstalleerde bevelsiding van vezelcement kan winden tot 130 mijl per uur weerstaan.
 • Noordelijke klimaten - Bevelsiding van vezelcement is geweldig als het aankomt op koude winters. Dit type bevelsiding barst niet in vries-dooi cycli en is bestand tegen temperaturen onder nul.
 • Zuidelijke klimaten - Wonen in dit soort klimaat gaat vaak gepaard met een hoge luchtvochtigheid die je huis kwetsbaar kan maken voor ongedierte en schimmel. Bevelsiding van vezelcement biedt bescherming omdat het geen voedselbron is voor termieten en schimmels. Dit type bevelsiding is ook bestand tegen intense blootstelling aan de zon.

De voordelen van bevelsiding met vezelcement

Naast het feit dat bevelsiding van vezelcement zich aan elk klimaat kan aanpassen, zijn er nog andere voordelen:

 • Duurzaamheid. Sommige fabrikanten bieden 50 jaar garantie op bevelsiding van vezelcement.
 • Brandwerendheid. In tegenstelling tot hout zijn bevelsiding van vezelcement bestand tegen vuur.
 • Resistentie tegen insecten. Bevelsiding van vezelcement is geen voedselbron voor insecten.
 • Weinig onderhoud. In tegenstelling tot hout, dat opnieuw geverfd moet worden, vereist bevelsiding van vezelcement minimaal onderhoud.
 • Veelzijdigheid. Bevelsiding van vezelcement kan ontworpen worden in een verscheidenheid aan vormen, maten en kleuren die passen bij elke bouwstijl of gemeenschap.
 • Wederverkoopwaarde. Bevelsiding van vezelcement is aantrekkelijk voor veel kopers en de lange levensduur draagt bij aan de waarde van een huis.

De nadelen van bevelsiding met vezelcement

Hoewel bevelsiding van vezelcement veel voordelen biedt, heeft het ook een aantal nadelen, zoals:

 • Onkosten. Hoewel de prijzen variëren afhankelijk van je locatie, de grootte van je huis en de complexiteit van de installatie, kost bevelsiding van vezelcement meestal meer dan bevelsiding van vinyl of hout, waarvan de installatie naar schatting tussen de $3 en $10 per vierkante meter kost.
 • Moeilijker te installeren. Bevelsiding van vezelcement is extreem zwaar, waardoor het tijdrovend en dus duurder is om te installeren.
 • Niet milieuvriendelijk. Bevelsiding van vezelcement wordt meestal in een grote fabriek gemaakt en naar bouwplaatsen verscheept, vaak vanuit het buitenland. Het materiaal is ook niet recyclebaar.
 • Gebrek aan isolatie. Hoewel je isolatiespuitschuim aan de binnenkant van je muren kunt gebruiken, biedt bevelsiding van vezelcement op zichzelf niet veel isolatie.
Vezelcementplaat onder de druiprand van een dak.

Architecturale stijlen en bevelsiding van vezelcement

Bevelsiding van vezelcement kan worden gekocht in verschillende maten, vormen en stijlen. Het materiaal kan in de fabriek worden geverfd of gebeitst, of in de grondverf worden gezet om ter plekke te worden geverfd of gebeitst, wat betekent dat de kleurkeuze onbeperkt is.

Bevelsiding van vezelcement is verkrijgbaar als:

 • Klapborden

  Afhankelijk van je smaak en de stijl van je huis kun je planken kopen die glad, met houtnerf of ruw gezaagd zijn. Planken zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes van 5 tot 12 inch.

 • Gordelroos

  Je kunt losse shingles of stroken shingles kopen in lengtes van 4, 8 of 12 voet met een houtnerfstructuur.

 • Panelen

  Vezelcementpanelen lijken op steen, baksteen of stucwerk en bieden het uiterlijk van een gemetseld huis met minder zorgen over scheuren of toekomstig onderhoud.

 • Decoratieve dakspanen

  Je kunt vezelcement shingles kopen om patronen te maken zoals board-and-batten of sunburst panelen.

Als je een moderne minimalistische uitstraling wilt, kun je grote panelen van vezelcement bevelsiding installeren. Het installeren van meer dan één stijl van vezelcement bevelsiding geeft textuur en interesse aan een huis. Je kunt ook vezelcement afwerking installeren voor een onderhoudsarm exterieur met de stijl die je wilt.

Naast het gebruik van verschillende vormen bevelsiding van vezelcement, kun je spelen met contrasterende kleuren voor een moderne overgangsstijl. Je kunt bijvoorbeeld bevelsiding installeren die lijkt op donker hout en dan een neutraal kleurenpalet gebruiken voor de rest van het huis.

Welke bouwstijl je ook kiest, met bevelsiding van vezelcement kun je een duurzaam exterieur creëren dat je huis aanvult.