Brengt u graag tijd door in de buitenlucht, maar wilt u wel in het comfort van uw eigen huis blijven? Wij hebben verschillende nieuwe manieren geïdentificeerd waarop huiseigenaren hun achtertuin kunnen verbeteren en maximaliseren om er een leuke en ontspannende ervaring van te maken.

Hoe kun je je buitenruimte optimaal benutten voor entertainment en ontspanning? Voeg een vlonder toe en maak je tuin visueel aantrekkelijker. Deze buitenaanbouw, ook bekend als een vrijstaand terras, is een houten terras dat niet is vastgemaakt aan een muur of een deel van het huis. Een vlonder ligt boven de grond en wordt ondersteund door betonnen of cementblokken. De constructie geeft de illusie dat het terras eruitziet alsof je er alleen op staat.zweven of zweven boven de grond.

Waarom zou je een drijvend terras overwegen? Om te beginnen creëer je zo meer bruikbare ruimte in achtertuinen of zijtuinen. En hoewel een vrijstaand terras gemakkelijk te installeren is, ondersteunt het ook een natuurlijke omgeving, omdat drijvende dekken het plantenleven of de boomwortels niet verstoren. Hadden we al gezegd dat drijvende dekken minder kosten in vergelijking met traditionele dekken? Nou, de kosten zijn aanzienlijk lager, wat bijdraagt aan hunalgemene aantrekkingskracht.

Met dit in gedachten zijn er een paar dingen die je moet weten voordat je een vrijstaand terras in je tuin aanbrengt. Omdat deze terrassen niet aan het huis vastzitten, zijn vergunningen meestal niet nodig. Het is echter essentieel om dit te controleren bij de plaatselijke autoriteiten. Van daaruit moet je bevestigen waar het zwevende terras wordt geplaatst - dit moet worden afgestemd op het gebruik, de geplande activiteiten en zelfs de landschapsarchitectuur. Het is beter om vast te zettende hele foto voordat je begint.

Werk vervolgens alle kleine details af: afmetingen, budget en bevestiging van je aannemer of bouwer. Daarna kun je een moodboard samenstellen voor de afwerking van hout, verf, groen en landschapsarchitectuur, en buitenmeubilair en kunst.

Hoe voeg je een drijvend dek toe?

Wat je nodig hebt om te beginnen

Het bouwen van een drijvend terras is niet al te ingewikkeld en het is nog kosteneffectief ook. Dit is wat je nodig hebt om te beginnen:

  • 150-200 voet ruimte
  • Onder druk behandeld timmerhout (ceder, grenen, sequoia)
  • Betonnen voetstukken (ongeveer 36 - 48 inch diep)
  • Aansluitingen voor kozijnen
  • Uitrusting (hark, schop, cirkelzaag, meetlint, waterpas, boor en boren)
  • Bodem
  • Veiligheidsmiddelen (veiligheidsbril, handschoenen)
  • Dekindelingsplannen

Als je een doe-het-zelver of semi-professional bent, is het mogelijk om een zwevend terras in een weekend te bouwen. Het project kan 8 tot 12 uur duren, dus als je geen tijd hebt, kun je misschien beter een aannemer inhuren.

Een drijvend dek onderhouden

Als de vrijstaande vlonder eenmaal is geïnstalleerd, wil je hem in topvorm houden. Houd je aan een regelmatig schoonmaak- en onderhoudsschema om ervoor te zorgen dat de vlonder zijn glans behoudt. Bovendien wil je een of twee keer per jaar een grondige schoonmaakbeurt geven, zoals een krachtige wasbeurt, om hem sprankelend te houden.

Maar dat is niet alles. Om het vrijstaande terras in de best mogelijke staat te houden, moeten huiseigenaren eraan denken om het hout af te kitten. Vergeet niet om het terras om de twee tot drie jaar te beitsen en af te kitten om het te beschermen tegen de elementen.

Drijvende Dek Accessoires

Je kunt je nieuwe zwevende terras gewoon vanille laten zijn - of je kunt het verfraaien. Er is zoveel op de markt om te ontdekken, en we hebben er hieronder een paar opgesomd. Overweeg deze tegels, buitenmeubilair en toevoegingen aan de tuin om deze gloednieuwe ruimte te optimaliseren.

Tuinmeubelset

Breng alles samen met meubilair dat van het nieuwe terras de ultieme ontmoetingsplaats maakt. Een stijlvolle set nodigt uit tot samenzijn.

Winkelopties: Interbuild Outdoor Patio Set ($1.732); Best Choice Woven Rope Set ($700); Rattan Outdoor Sectional Set ($390); Patio Festival 4 Piece Conversation Set ($640)

Hangmatten

Weg van alles is niet alleen een slogan; het is belangrijk voor onze gezondheid en ons welzijn. Overweeg om een hangmat toe te voegen aan je vrijstaande terras waar je kunt ontsnappen om te lezen, ontspannen of een dutje te doen.

Winkelopties: Dkeli hangmat ($290); Nice Soul Rieten Hangstoel ($219); Vita5 Hangmatstandaard ($189)

Pergola's en parasols

Waarom niet een beetje schaduw? Pergola's definiëren ontmoetingsplaatsen en reguleren de zonnestralen. Paraplu's zijn vergelijkbaar, maar meestal kleiner van formaat. Beide zijn een geweldige aanvulling wanneer je in de stemming bent om buiten te eten en te entertainen.

Winkelen Opties: Purple Leaf Intrekbare Pergola ($508); Patio Tree Outdoor Pergola ($409); Grand Patio Deluxe Paraplu ($400); Purple Leaf Outdoor Paraplu ($259)

Plantenbakken en -standaards

Weelderig groen en levendige planten geven landschapsarchitectuur een kick. Van potplanten tot standaards en plantenbakken, voeg meer natuur toe aan je terras.

Vivosun Houten Plantenstandaard ($60); Zhongma Drietraps Plantenstandaard ($165); Garbuildman Plantenstandaard of Vogelvoederhuisje ($41); Nu Silk Route Nordic Metalen Plantenstandaard ($55)