Hoewel de staat Ohio vaak over het hoofd wordt gezien voor de glamour van het noordoosten of de zonnige stranden van de westkust, bevat het een assortiment van adembenemend mooie natuurlijke landschappen en prachtige grootstedelijke gebieden. Dicht genoeg bij de handige luxe van de stad terwijl je de rust van het platteland inademt, is Ohio de perfecte plek om een gezin groot te brengen of om ouder te worden.

Als je op zoek bent naar een plek om je te vestigen en je wortels te laten wortelen, dan biedt Ohio genoeg stedelijke, voorstedelijke en landelijke gebieden. Als je een specifiek idee in gedachten hebt bij het ontwerpen van je droomhuis of een onderscheidende draai wilt geven aan je huis, overweeg dan om een nieuw huis te bouwen. Als je begint met het bouwen van een huis, kunnen huizenkopers in eerste instantie verrast zijn door de kosten van het bouwen van een nieuw huis. MaarVergeet niet dat het niet nodig is om reparaties, verbouwingen of renovaties uit te voeren bij het betrekken van de woning als elke centimeter is aangepast aan uw behoeften. Een huis bouwen heeft grote voordelen - een daarvan is de vrijheid om elk detail te ontwerpen volgens uw exacte specificaties. Elke aanpassing zal uw persoonlijke touch hebben.

Het is belangrijk om een realistisch budget op te stellen en dit in gedachten te houden - van begin tot eind - terwijl je aan je project werkt. Maak een lijst met drie kolommen met must-haves, can-live-withouts en deal-breakers. Werk deze lijst af en vergelijk deze met je budget terwijl je bezig bent. Sommige van je interieuruitbreidingen kunnen budgetitems voor de langere termijn zijn, zoals grote meubelstukken en extra eco-artikelen.Als je bouwbudget het niet toelaat, schuif deze aankopen dan gewoon een paar jaar naar achteren.

Of je nu op zoek bent naar een plek om je carrière uit te bouwen of om met pensioen te gaan, in Ohio vind je zeker wat je zoekt. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden als je begint met het bouwen van je droomhuis.

Overwegingen met betrekking tot het klimaat

Het klimaat van Ohio staat bekend om zijn aanzienlijk grote seizoensvariabiliteit. Koude, besneeuwde winters en warme temperaturen in de zomer met een hoge luchtvochtigheid zijn typisch. Warme maritiem-tropische luchtmassa's passeren de regio, wat af en toe voor milde winterdagen zorgt. Maar anders is het behoorlijk ijzig in januari en februari. Huizenkopers zullen ervoor willen zorgen dat hun huis weerbestendig en goed geïsoleerd is omwarmte te behouden en de nutsvoorzieningen efficiënt te laten werken.

De kosten tellen

Volgens HomeAdvisor kan een nieuw gebouwd huis in Ohio tussen $290.000 en $345.000 kosten. Dit varieert natuurlijk per locatie, grootte en extra functies. Huiseigenaren kunnen verwachten ongeveer $110 tot $250 per vierkante voet te betalen voor de bouw van een nieuw eengezinshuis in Ohio.

Bouw Tijdlijn

Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het bouwen van je nieuwe huis in Ohio.

Een kavel kopen

De eerste stap in het bouwen van een huis is het kopen van grond. Ohio heeft een van de hoogste kosten voor grond per acre in de VS - om precies te zijn, het is de 9e duurste acre, net onder de noordoostelijke staten en Californië. In 2022 kunnen bouwers van nieuwe huizen in Ohio verwachten gemiddeld $34.000 - $36.000 te betalen voor grond. Deze kosten variëren per locatie: metro, voorsteden of landelijk gebied. Ter referentie, eenvoetbalveld is 1,32 hectare groot.

Als je de grond al bezit, ben je al een stap voor! Als je nog steeds op zoek bent naar grond, overweeg dan om een plaatselijke makelaar te raadplegen om je te helpen een kavel te vinden die past bij je unieke voorkeuren en budget. Plaatselijke professionals zijn een schat aan kennis als het gaat om het vinden van de perfecte locatie en het sluiten van de deal tegen een geweldige prijs.

Vergunningen, papierwerk en geduld

Het bouwen van een huis kost tijd en veel geduld. Het is belangrijk om vroeg in het proces contact op te nemen met je aannemer om het proces van het verkrijgen van de benodigde bouwvergunningen te bespreken. Een hoofdaannemer is meestal het best op de hoogte van de benodigde vergunningen voor jouw gebied en kan deze zelfs namens jou aanvragen. Als je er niet in slaagt om het papierwerk te verkrijgen, wordt de bouw vertraagd en komen er extra kosten bij.extra kosten naarmate je langer wacht.

In Ohio moet je ten minste drie bouwvergunningen hebben om met de bouw van je nieuwe huis te kunnen beginnen: een gebruiksvergunning, een vergunning voor nutsvoorzieningen en een septiciteitsvergunning. Er kunnen extra vergunningen zijn op basis van de voorschriften van de stad of county. Bouwers van een huis in Ohio moeten rekenen op een bedrag tussen $500 en $2.000 voor vergunningen, een inspectie ter plaatse en aansluitkosten. Kijk op de websites van de lokale overheid zoals Ohio.gov voor actuele informatie.actuele informatie.

Locatievoorbereiding

Na het veiligstellen van de grond en de vergunningen moeten huizenkopers misschien nog wat extra werk doen om de kavel bouwrijp te maken. Het bouwrijp maken van de kavel kost meestal tussen de $1.500 en $5.000. Dit kan bodemonderzoek omvatten, grond afgraven of egaliseren, en eventuele landmeterskosten. Als je kavel uitgebreid geëgaliseerd moet worden, kunnen de kosten drastisch stijgen, dus dat is gewoon iets om in gedachten te houden als je gaat winkelen voorhet perfecte stuk land.

Een stevige basis leggen

Je zult het beste type fundering dat je huis nodig heeft met je bouwer willen bespreken; bepaalde typen fundering (kelder, kruipruimte of plaat) kunnen meer geschikt zijn voor het klimaat in het gebied. Een betonnen plaat kan $10.000 kosten, maar andere funderingen zullen waarschijnlijk een hoger prijskaartje hebben.

Arbeid

Arbeidskosten maken meestal een groot deel uit van de bouw van een huis. De typische kosten in de afgelopen jaren in Ohio lagen tussen de $40.000 en $45.000 en omvatten framing, het dak, de installatie van de bekleding en mogelijk schilderwerk.

Materialen

De materiaalkosten zijn, vooral in de afgelopen jaren, snel gestegen. Het grootste deel van de materialen varieert meestal tussen $100.000 en $110.000 voor hout, baksteen, beton, vinyl en spijkers. Als de prijs van timmerhout blijft stijgen, kan dit nog hoger oplopen.

Grote systemen

Na het bouwen van het geraamte en het invullen van de structuur van het huis, is het tijd om de belangrijkste mechanische systemen te installeren. De kosten voor het aansluiten en activeren van het loodgieterswerk, de riolering, het elektriciteitsnet en alle grote apparaten, waaronder HVAC, kunnen gemiddeld tussen de $50.000 en $60.000 bedragen in Ohio.

De afwerking

De binnenafwerking omvat alle persoonlijke accenten die ervoor zorgen dat je nieuwe huis aanvoelt als een thuis. Dit omvat vaak gipsplaten, sierlijsten, schilderwerk, kasten, werkbladen, vloeren, verlichtingsarmaturen en eventuele efficiëntie-upgrades. Dit kan sterk variëren op basis van de voorkeuren van de huiseigenaar, maar kan in Ohio tussen $ 35 en $ 78 per vierkante voet kosten.

Handige tips voor bouwen in Ohio

Tot slot zijn hier nog enkele punten die belangrijk zijn voor een nieuwe koper van een huis in Ohio.

Stimulansen voor afsluitkosten

Veel steden en staten bieden regionale financiële bijstand aan eerste kopers en herhalingsaankopers. Als je wat tijd investeert in een beetje onderzoek, kun je veel geld besparen op aanbetalingen en afsluitkosten. Lees online meer over de programma's van Ohio voor hulp bij aanbetalingen en afsluitkosten voordat je de eerste steen bovenhaalt en bespaar zo mogelijk duizend dollar of meer.

Algemene tijdlijn

Het bouwen van een huis in Ohio duurt meestal ongeveer zeven maanden. Dit is afhankelijk van hoeveel vooruitgang er is geboekt bij het verwerven van grond en het voorbereiden van de bouwplaats.

Bouw uw huis in Ohio

Een nieuw huis bouwen is een grote stap op weg naar je droomhuis. Als je aan het proces begint, zet dan je verbeelding in vuur en vlam. Creëer mijlpalen tijdens het proces (zoals het verkrijgen van de juiste bouwvergunningen of het laten maken van je eerste sleutel! Het proces wordt veel leuker als je kunt ontspannen en genieten van elk moment van het avontuur!