Of je nu een eerste koper bent die dorst naar kennis of een huiseigenaar die meer wil weten over nieuwbouwwoningen, het is het beste om te beginnen met het begrijpen van de verschillen tussen een nieuwbouwwoning (voor onze doeleinden, een nieuw huis) en een huis dat al eerder is gekocht of verkocht.

Je kunt deze eigenschappen definiëren op basis van hoe ze verschillen op vier belangrijke gebieden: bouwkwaliteit, eigendomskosten, ontwerpvoorkeuren en energie-efficiëntie. Laten we ze eens nader bekijken.

Kwaliteit Bouw

De kwaliteit van de constructie is de belangrijkste eigenschap voor huizenkopers wanneer ze een huis willen kopen. Nieuwe huizen worden tegenwoordig gebouwd met de modernste producten, technieken en materialen die moeten voldoen aan de nieuwste bouwvoorschriften die zijn vastgesteld door staten en gemeenten. Ongeacht je budget zal je nieuwe huis meestal belangrijke veiligheidsvoorzieningen bevatten, zoals rookdetectoren, aardlekschakelaars en een alarmsysteem.Stroomonderbrekers die het risico op elektrische schokken verkleinen, loodvrije verf en zelfs een uitgang uit je kelder. Huizenkopers kunnen gerust zijn in de wetenschap dat de opeenstapeling van slijtage die geassocieerd wordt met een doorverkocht huis geen probleem is bij een nieuw huis.

Wil je nog meer gemoedsrust? Inspecties worden zonder extra kosten uitgevoerd voor kopers van een nieuw huis op meerdere momenten tijdens het bouwproces, zodat je erop kunt vertrouwen dat de nieuwste bouwvoorschriften voor elektrische werkzaamheden, loodgieterswerk en energiezuinige voorzieningen, waaronder isolatie, zorgvuldig worden nageleefd in je huis.

Lage eigendomskosten

Een factor om te overwegen zijn lagere initiële kosten. "De meeste bouwers betalen een deel van de afsluitkosten, dus kopers hebben minder contant geld vooraf nodig," zegt Lind Goodman, verkoopmanager voor Builder Services, Inc., een divisie van Allen Tate Co. in Charlotte, N.C. "Verkopers betalen niet altijd afsluitkosten. Bouwers bieden ook een verhuispakket met apparaten, dus kopers hoeven zich geen zorgen te maken over het meteen kopen van grote artikelen."Goodman wijst er ook op dat leningprogramma's met geen of een lage aanbetaling gebruikt kunnen worden voor zowel nieuwbouw als doorverkoop.

Nieuwe huizen worden gebouwd in overeenstemming met de nieuwste bouwvoorschriften en -regels, vaak met nieuwe technologieën en energie-efficiëntie, waardoor de energierekeningen lager worden en er na verloop van tijd meer geld wordt bespaard.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie is een nieuw huis vandaag de dag 30 procent energiezuiniger dan een huis dat vijf tot zeven jaar geleden is gebouwd. Hoe zou u deze aanzienlijke kostenbesparingen investeren? Een vakantie met het gezin? Het studiefonds van de kinderen? Spaargeld voor uw pensioen? Uw favoriete goede doel? Of misschien een combinatie van bovenstaande? Het punt is dat nieuwe huizen u deze besparingen en keuzes bieden.

Nieuwe huizen vereisen meestal niet het onderhoud, de reparaties en de upgrades die een tweedehands huis nodig kan hebben voor het intrekken of tijdens de eerste jaren van het huiseigenaarschap. Nieuwe huizen bieden ook gemoedsrust omdat alle producten (en het huis zelf) meestal gedekt zijn door een garantie. De meeste bouwers biedengaranties op hun huizen, vaak één of twee jaar op systemen en materialen en tien jaar op de structuur. In schril contrast hiermee, wanneer je een ouder huis koopt, moet je rekening houden met de resterende levensduur van je apparaten, boiler, verwarmings- en airconditioningsysteem en andere kostbare en vitale onderdelen. Bovendien, in tegenstelling tot een doorverkoop, waar je moet onderhandelen om alles te repareren wat een huisinspecteurvindt dat een inspectie van een nieuw huis een lijst met kleine dingen oplevert die de bouwer moet oplossen voordat je erin trekt.

"Een nieuw huis zal worden gebouwd met de beste producten die beschikbaar zijn in de huidige markt, inclusief de beste en nieuwste technologie," zegt Diane Morrison, nationaal vicepresident van verkoop en marketing bij Ryland Homes. "Mensen begrijpen vaak niet wat er nodig is om een huis te onderhouden, dus als ze een nieuw huis vergelijken met een gebruikt huis realiseren ze zich misschien niet hoeveel meer geld het kan kosten om een ouder huis te onderhouden".en om systemen te vervangen als ze versleten zijn."

Ontworpen voor de manier waarop we vandaag leven

Huizen die decennia geleden werden ontworpen, voldeden aan de behoeften van kopers in die tijd, zoals een formele woonkamer en een aparte formele eetkamer. Het was ook een tijd waarin huiseigenaren een enkele, gedeelde badkamer op de bovenverdieping accepteerden voor drie slaapkamers.

De huizenkopers van vandaag geven de voorkeur aan een open plattegrond, vaak zonder formele woonkamer. Nieuwe huizen zijn bijna 1000 m² groter dan de gemiddelde bestaande woning, en zelfs het kleinste nieuwe huis heeft meestal een privébad voor de eigenaar samen met een volledig bad dat gedeeld wordt door andere slaapkamers. Sommige nieuwe huizen bieden zelfs een privébad voor elke slaapkamer. Er zijn ook vaak woonruimtes voor meerdere generaties,Ruime en open keukens die de innerlijke chef-koks tevreden stellen en aanpasbare ruimtes die kunnen worden omgetoverd tot bibliotheken, studeerkamers of serres.

Een nieuw huis kopen betekent dat je de plattegrond kunt kiezen die voldoet aan je en je kunt vaak de indeling of functies aanpassen om de ruimte nog persoonlijker te maken. Nieuwe en praktische manieren om delen van je huis te gebruiken, zoals de ingang vanuit de garage, zijn belangrijker geworden. Moderne drukke gezinnen willen vaak een zogenaamde dropzone-ruimte om rugzakken en sportuitrusting op te bergen of een oplaadstation voor hun auto.smartphones, tablets en laptops. Je kunt de opslagruimte in je nieuwe huis zo inrichten dat je bezittingen gemakkelijk toegankelijk zijn, maar toch uit het zicht. Als je een nieuw huis zo inricht dat het bij je gezin past, nu en in de toekomst, is de kans groter dat je er langer zult blijven wonen en als je niet snel weer hoeft te verhuizen, kun je op de lange termijn geld besparen.

"We zijn ongeveer 700 vierkante meter kleiner gaan wonen, maar ons nieuwe huis lijkt twee keer zoveel ruimte te hebben omdat het een open plattegrond heeft en elke centimeter ruimte wordt benut," zegt Jenny Pauline Mendoza, een koper bij McCaffrey Homes in Clovis, Californië. "Bovendien heeft dit huis enorm veel opslagruimte. Ons huis uit 1950 had helemaal niet veel opslagruimte."

Sommige huizenkopers die graag entertainen, maken een cateringkeuken of een voorbereidingsruimte voor feestjes buiten de hoofdkeuken met speciale planken voor schalen en punchkommen, extra glazen en zelfs een drankenkoeler of extra koelkast om grote bijeenkomsten te ontvangen. Andere kopers laten hun nieuwe huis bedraden of ontwerpen om de nieuwste draadloze technologie voor domotica en netwerken aan te sluiten,Je kunt een nieuw huis nu aanpassen aan je behoeften en zorgen voor flexibiliteit voor de toekomst.

In veel regio's van het land zijn suites voor eigenaars op de eerste verdieping erg populair en worden ze in bijna elk nieuw huis aangetroffen. In andere gebieden kiezen kopers voor een slaapkamer op de eerste verdieping met een eigen volledig bad en een inloopkast, samen met een eigenaars-suite op de bovenverdieping. De ruimte op de eerste verdieping kan worden gebruikt als logeerkamer, voor oudere ouders in een huishouden met meerdere generaties of als toekomstige eigenaars-suite.als de huiseigenaren willen verouderen.

Het beste van alles is dat als je de voorkeur geeft aan een traditionele plattegrond met een formele woonkamer en een formele eetkamer, je daar ook voor kunt kiezen, maar dan wel met het voordeel van alle nieuwe materialen, een keuken waar nog nooit in is gekookt en schitterende nieuwe badkamers met afwerkingen naar keuze.

Het personaliseren van een nieuw huis is een van de leukste onderdelen van het huizenkoopproces en helpt om je leefruimte om te toveren in een sereen en comfortabel toevluchtsoord, op maat van je levensstijl en persoonlijke smaak. Zelfs snelle instapwoningen (aangeboden door productiebouwers, maar die al volledig of bijna volledig gebouwd zijn) maken personaliseringen mogelijk die een huis echt van jou maken. Nieuwe huizen kosten minder perDe beste waarde voor je geld EN je kunt het huis van je dromen op maat maken - wat wil een mens nog meer?

Energie-efficiëntie

Veel nieuwe huizen zijn voorzien van Energy Star-apparatuur die het gebruik van elektriciteit of gas kan verminderen en je energierekening kan verlagen. Maar Energy Star-apparatuur is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om energiezuinige voorzieningen in nieuwe huizen. Huizen worden tegenwoordig vanaf het begin gebouwd met voorzieningen zoals energiezuinige ramen en meer isolatie, wat de luchtkwaliteit kan verbeteren. Nieuwe ovens,airconditioningsystemen en warmtepompen zijn veel effectiever dan verwarmings- en koelsystemen uit het verleden.

Huizenkopers kunnen de HERS-index (The Home Energy Rating System) gebruiken om meer te weten te komen over de energiezuinigheid van hun nieuwe huis. Volgens de website van RESNET (Residential Energy Services Network) wordt een HERS-prestatiescore gegenereerd door een beoordeling door een gecertificeerde Home Energy Rater. Een lager HERS-getal wijst op een energiezuiniger huis. RESNET zegt dat het Amerikaanse ministerie van Energieheeft bepaald dat een doorsnee doorverkoopwoning 130 scoort op de HERS-index, terwijl een standaard nieuwbouwwoning 100 scoort. Een woning met een HERS-indexscore van 70 is 30% energiezuiniger dan een standaard nieuwbouwwoning en een woning met een HERS-indexscore van 130 is 30% minder energiezuinig dan een standaard nieuwbouwwoning.

Hoewel veel voorzieningen in nieuwe huizen die de energie-efficiëntie verhogen onzichtbaar zijn voor kopers, kunnen aangepaste voorzieningen zoals zonnepanelen, tankloze boilers en geothermische verwarmingssystemen vaak worden toegevoegd om het energieverbruik verder te verlagen.

"De energierekeningen van ons oude huis, dat gebouwd is in de jaren 50, bedroegen ongeveer $300 of $400 per maand," zegt Mendoza. "Nu zijn onze rekeningen ongeveer $60 per maand, wat een verbazingwekkende besparing is. Het huis is niet alleen gebouwd met een veel betere energie-efficiëntie, maar we hebben ook gekozen voor zonnepanelen."

Extra voordeel: veiligere buurten

Locatie is een belangrijke factor die huizenkopers in overweging nemen wanneer ze ervoor kiezen om nieuw te kopen. Nieuwe huizen en gemeenschappen voor nieuwe huizen worden dicht bij stedelijke knooppunten en lokale voorzieningen gebouwd, waardoor gezinnen zowel een comfortabel nieuw huis als een levendige gemeenschap krijgen. Wonen in een veilige buurt staat voorop in de gedachten van huizenkopers en investeren in een nieuw huis stelt hen in staat om zich veilig te voelen in het huis en de buurt.waarin ze leven.

Voor huizenkopers met kinderen speelt de keuze om een nieuw huis te kopen een rol om bij de beste schooldistricten in de buurt te horen. Kinderen die in een nieuw huis wonen, kunnen naar goede scholen gaan en hebben vaak hogere prestatieniveaus in wiskunde en Engels.

Voor meer informatie over het hele proces van het kopen van een huis kun je onze gids Nieuwbouw 101 raadplegen of het Leercentrum bezoeken voor snelle tips en advies.