Verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Dat is anders dan verhuizen naar een bestaande woning, dus hier lees je wat je moet weten om het proces gemakkelijk en aangenaam te maken.

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning is zo'n spannende tijd voor elke huizenkoper. Je hebt je stempel gedrukt met alle ontwerpkeuzes en je hebt de bouw vanaf dag één gevolgd.

Maar de weken voorafgaand aan de eigenlijke verhuisdatum kunnen stressvol zijn als je te maken krijgt met de sluiting van je nieuwe huis, terwijl je probeert het oude te verkopen of het einde van een huurcontract nadert. Maar er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om je stressniveau in deze hectische tijd te verlagen. Hier zijn enkele tips voor het verhuizen naar een nieuwbouwwoning:

Vooruit springen

Stel vragen tijdens het bouwproces.

"Het is een spannende tijd, maar er gebeurt veel en er is veel om te onthouden," zegt Beverly Bradley, een verkoopadviseur bij David Weekley Homes in Houston. "We zeggen tegen klanten: 'We zijn hier. Bel als je vragen hebt'."

Als iemand die een nieuw huis heeft gebouwd, kan ik Bradley's advies bevestigen. Wees niet verlegen om je sales manager of field manager vragen te stellen over wat je kunt verwachten. Hopelijk heb je het bouwproces bijgehouden. Dat is een groot deel van het plezier van het bouwen van je eigen huis en veel bouwers houden klanten telefonisch of online (of allebei) op de hoogte.

In het geval van Bradley bellen zij en andere verkoopmanagers van David Weekley hun klanten wekelijks. "Communicatie is enorm belangrijk tijdens het bouwproces," zegt ze. "We maken tijdens het hele proces foto's van het huis van de klant en plaatsen die op de website van de koper en houden ze op de hoogte van de bouwfasen."

Maak aantekeningen tijdens de laatste doorloop

Gewoonlijk doe je ongeveer een week voor de geplande sluiting een oriëntatiegesprek met je bouwer. Als je een inspectie door een derde partij wilt voor een extra paar ogen op je bijna voltooide huis, kun je dat het beste vlak voor het oriëntatiegesprek regelen, zodat je de lijst met je bouwer kunt doornemen. (In onze artikelen over de Gids voor nieuwe woningen, Is een huisinspecteur geschikt voor jou?over wat je moet weten over het gebruik van een externe inspecteur in je nieuwe huis).

Tijdens mijn oriëntatie wees mijn bouwer me op kleine dingen die nog aandacht nodig hadden - verf bijwerken, een reling toevoegen op mijn achterterras, scharnieren van kastdeuren omdraaien, etc. Deze dingen moeten ook schriftelijk worden verstrekt, omdat je ze vlak voor de sluiting ondertekent. Je moet ook een gedetailleerde rondleiding krijgen door je toekomstige huis, waar je leert over de waterafsluitingen van het huis, zowelbinnen en buiten; ventilatieopeningen van drogers; HVAC-systeem; enz.

Het is belangrijk om aantekeningen te maken (en vragen te stellen) tijdens deze oriëntatie, want er komt veel aan bod, waaronder informatie over de garantie. Bij David Weekley kan deze doorloop ongeveer twee uur duren, zegt Bradley: "We willen er zeker van zijn dat alles 100 procent compleet is."

Bereid je voor op de afsluiting

Voor de meeste kopers van een nieuw huis - nou ja, misschien wel voor de meeste huizenkopers - is de afsluiting een van de meest zenuwslopende onderdelen van het proces. Je kruist je vingers en hoopt dat er niets misgaat met de lening. Het beste wat je kunt doen is ervoor zorgen dat je leningdocumenten van tevoren in orde zijn en dat je een cheque bij de hand hebt voor het bedrag dat je bij afsluiting verschuldigd bent. Als je werkt met een makelaar in onroerend goed, kun je het beste van tevoren een hypotheek afsluiten.Als je een makelaar hebt, kan hij of zij je helpen met het papierwerk en de terminologie en je begeleiden bij de afsluiting.

Sta enige flexibiliteit toe met betrekking tot de deadline

"Als huizenkopers zich wat flexibiliteit kunnen veroorloven bij het verhuizen naar hun nieuwe huis, dan voelen ze zich niet zo onder druk gezet als er iets misgaat," zegt Bradley.

Ik had het geluk dat de huurovereenkomst voor mijn appartement pas een paar weken na de geplande sluitingsdatum afliep. Ik vond het fijn om die kleine buffer te hebben voor het geval er iets gebeurde waardoor de oplevering van het huis of de sluiting vertraging opliep.

Een checklist bijhouden

Verhuizen naar een nieuw huis brengt een hele litanie van kleine taken met zich mee die je moet bijhouden voor, tijdens en na de verhuizing. Het gebruik van een checklist is een geweldige manier om bovenop je verhuizing te blijven en hopelijk wat stress onderweg te verminderen.

Ik hield een checklist bij met het inhuren/bevestigen van een verhuizer en adreswijzigingen voor het postkantoor, de verzekering, het rijbewijs, creditcards, banken, dokterspraktijken, tijdschriften en kranten, enzovoort. Als je kinderen hebt, moet je schoolverplaatsingen regelen, nieuwe busroutes leren kennen of nieuwe tijden voor brengen/ophalen, enz.als je geen tijd hebt om er zelf een te maken.

Zoek een verhuizer

Voordat je een verhuisbedrijf kiest, moet je eerst onderzoek doen. Zoek online naar beoordelingen van lokale verhuizers. Zoek uit welke de beste beoordelingen hebben en bezoek dan hun websites.

Zodra je de beste bedrijven hebt geselecteerd, is het tijd om vragen te stellen. Vraag offertes aan en vergelijk schade en verzekeringspolissen. Heb je er een gevonden die je vertrouwt? Deel met hen je verhuisdatum en leg die vast.

Om verborgen kosten en andere complicaties te vermijden die komen kijken bij last-minute boekingen, is het altijd een goed idee om ruim voor je verhuizing een verhuisbedrijf vast te leggen. Om extra voorzichtig te zijn, is het vastleggen van je bedrijf zes weken voor je verhuisdatum een goed doel, maar streef naar niet minder dan twee weken.

Begin met inpakken

Als je daar eenmaal voor hebt gezorgd, komt het leuke gedeelte: inpakken.

Maar met een goed plan hoeft inpakken niet zo erg te zijn als iedereen denkt.

Begin met het inpakken van je decoratieve spullen, zodat je ze eerst kunt opbergen en je je later geen zorgen hoeft te maken over waar ze zijn. Ga dan kamer voor kamer en markeer de dozen onderweg om het makkelijker te maken als het tijd is om uit te pakken. Begin tegelijkertijd met het maken van een inventaris van wat je inpakt om te bewaren; maak een kopie voor jezelf en voor je verhuizer voor het geval er onderweg iets zoekraakt.Beslis ten slotte wat je wilt doneren of weggooien - of houd een garageverkoop.

Als de verhuisdag nadert, pak dan een tas in met essentiële spullen die je de eerste twee dagen in je nieuwe huis nodig kunt hebben - denk aan toiletartikelen, een paar outfits en belangrijke documenten. Zorg ervoor dat je deze documenten meeneemt; laat ze niet in dozen voor de verhuizers zitten zodat ze niet zoekraken.

Plan veranderingen in huis

Terwijl je al je spullen doorneemt, is het ook een goed moment om na te denken over hoe alles eruit zal zien en in je nieuwe huis zal passen. Hier zijn een paar dingen om te overwegen:

  • Heb je nieuwe meubels nodig om de ruimte op te vullen?
  • Past je inrichting bij je nieuwe huis?
  • Je bouwer houdt een "oriëntatie" om je kennis te laten maken met de systemen en apparaten van je nieuwe huis, dus waar bewaar je handleidingen en andere belangrijke informatie? Heb je begrepen hoe je alles moet bedienen?
  • Heb je voldoende opslagruimte?
  • Is tuinaanleg inbegrepen of moet je daar zelf voor zorgen?

Niemand wil zich verloren voelen in zijn nieuwe huis, dus zorg ervoor dat je dubbelcheckt of alles geregeld is voor de verhuisdag.

Voorbereiden op de verhuisdag

Het komt voor je het weet! Dus laten we ons voorbereiden.

Om die drukke dag wat gemakkelijker te maken, kun je beginnen met het ontwikkelen van een plan voor je kinderen en huisdieren. Voordat die dag aanbreekt, moet je een plan maken waar ze zullen blijven of hoe ze kunnen helpen met het verhuizen van hun eigen dozen.

Dit is ook het ideale moment om te beginnen met het bijwerken van je adres overal waar je maar kunt bedenken: familie en vrienden, banken, kredietverstrekkers, tijdschriftabonnementen, kabel- en internetproviders, het postkantoor ... de lijst gaat maar door. Maak een maand voordat je verhuist een lijst van alle post die je ontvangt en een lijst van rekeningen die je betaalt, zodat je zeker weet dat je je adres bij alle benodigde partijen kunt wijzigen.

Voorafgaand aan de verhuisdag wil je er ook zeker van zijn dat alle afsluitingskwesties zijn afgerond. Hier zijn er een paar om je gedachten op te frissen: definitieve leningpapieren, afwikkelingsdocumenten, eigendomstitel, controle van koopcontracten, verzekeringen, belastingzaken, enz.

Beloon jezelf nu door snacks, lekkernijen en andere verfrissingen in te slaan voor de verhuisdag, want het is eindelijk zover.

Vergeet je nutsvoorzieningen niet

Je krijgt ook te maken met het overschakelen of inschakelen van de nutsvoorzieningen in je nieuwe huis, waaronder elektriciteit, water en afvalwater, vuilnis, kabel, telefoon, internet en een beveiligingssysteem. Als je vragen hebt over wanneer je de elektriciteit op jouw naam moet laten overschakelen, neem dan contact op met je sales manager of field manager.

Zorg goed voor je huisdieren

Verhuizen naar een nieuw huis is niet alleen stressvol voor de menselijke bewoners. Je huisdieren voelen ook de stress van het betreden van een nieuwe omgeving, dus zorg ervoor dat je een plan hebt voor het verzorgen van je huisdieren tijdens de verhuizing zelf, bijvoorbeeld door vrienden een paar uur op ze te laten passen. Bradley adviseert om je huisdieren mee te nemen naar het nieuwe huis voordat je er intrekt, als je dat kunt, om ze te laten wennen aan hun nieuwe omgeving.grondgebied.

Leer de buurt kennen

Wanneer je een huis bouwt of koopt in een nieuwe buurt, heb je een geweldige kans om een gemeenschapsgevoel te creëren met je nieuwe buren. "Ik probeer klanten aan te moedigen om hun nieuwe buren te ontmoeten voordat ze verhuizen," zegt Bradley. "Het kan nieuwe huiseigenaren comfort geven, zodat ze het gevoel hebben dat ze niet naar een vreemde plek verhuizen."

Uw vereniging van huiseigenaren kan verschillende comités hebben waar u lid van kunt worden, zoals een sociaal of landschapscomité, om u en uw buren te helpen elkaar beter te leren kennen en een oogje in het zeil te houden op elkaars eigendommen. Of u kunt een wandeling door de buurt maken terwijl u uw huis bezoekt om de buurt beter te leren kennen en "hoi" te zeggen tegen andere nieuwe huiseigenaren.

Pak die sleutels

Het is tijd om je nieuwe huis te betrekken! Afhankelijk van je bouwer of geldverstrekker krijg je de sleutels bij de afsluiting van het contract. Anders moet je misschien naar het verkoopkantoor van je bouwer om ze op te halen. Hoe dan ook, zodra je de sleutels hebt, is het tijd om in je gloednieuwe huis te stappen en te genieten van de ervaring dat het helemaal van jou is.

Zich vestigen

Je hebt de verhuizers betaald, uitgepakt, alle papieren getekend en bent officieel verhuisd... gefeliciteerd!

Wat nu? Laten we ons installeren.

Als je eenmaal de tijd hebt gehad om te ontspannen, is er nog steeds een beetje meer werk te doen. Je kunt beginnen met een paar momenten te nemen om de regels en voorschriften in je nieuwe gemeenschap door te nemen. Controleer of er een vereniging van huiseigenaren (VvE) in de buurt is om ervoor te zorgen dat je de convenanten begrijpt.

Neem dan de tijd om kennis te maken met je nieuwe omgeving. Verken de gemeenschap, ontmoet de buren en probeer de voorzieningen uit.

Ten slotte, als je eenmaal de tijd hebt gehad om te ontspannen en je thuis te voelen, is het laatste wat je moet doen een house-warming party organiseren. Welkom bij het volgende hoofdstuk in je leven als huiseigenaar! Hoe voelt het?