Georgia, 's lands grootste producent van perziken, pecannoten en pinda's, biedt een divers landschap van stranden, bergen, bossen en steden. Er wonen bijna 11 miljoen mensen in de staat, waarvan meer dan zes miljoen in het Atlanta metrogebied.

Als je hier een huis wilt bouwen, dan heb je geluk! Georgia heeft een aantal van de beste plekken om te wonen. De gemiddelde kosten om een huis te bouwen in Georgia zijn lager dan in de meeste staten, volgens GoBankingRates, met een gemiddelde kostprijs van $171.883.

Maar die prijs vertegenwoordigt het gemiddelde voor de hele staat. Als je wilt bouwen in een van de snelgroeiende huizenmarkten van Georgia, zoals Atlanta, zullen de kosten hoger zijn.

Een huis bouwen in Georgia kost gemiddeld $ 100.000 tot $ 400.000, afhankelijk van de locatie natuurlijk, maar ook van de grootte van je huis, de materialen en de stijl. Je kunt minder dan $ 100.000 tot meer dan $ 1 miljoen betalen om een huis te bouwen in Georgia.

Aangepaste vs. productiehuizen

Wanneer je de kosten van het bouwen van een huis in Georgia bekijkt, overweeg je misschien om een nieuw gebouwd huis te kopen of misschien een huis op maat te laten bouwen. Het is belangrijk om het verschil te begrijpen tussen een huis op maat en een "productie"-huis.

Een productiehuis is meestal een huis dat wordt gebouwd in een gemeenschap die in aanbouw is door een of meer bouwers. Als je een productiehuis koopt, zijn de kosten van de grond en de bouw van het huis bij de prijs inbegrepen. Soms betaal je echter een kavelpremie als je een grotere of meer gewilde kavel kiest.

Bij een aangepaste woning koop je eerst de grond of koop je een kavel die eigendom is van een bouwer en huur je een architect of een ontwerp-/bouwbedrijf in om een volledig gepersonaliseerde woning te creëren. Voor de financiering van een aangepaste woning zijn een bouwlening en een permanente lening nodig, die soms kunnen worden gecombineerd met één kredietverstrekker. De prijzen voor aangepaste woningen in Georgia variëren zelfs nog meer dan de kosten voor productiehuizen, dus in dit artikelrichten we ons op het bouwen van een productiehuis.

Stap voor stap proces om een huis te bouwen in Georgia

Het bouwen van een huis in Georgia duurt gemiddeld zeven maanden, maar de bouwtijd kan worden beïnvloed door tal van factoren, zoals de materialen die je voor je huis gebruikt, de complexiteit van het ontwerp, de beschikbaarheid van arbeidskrachten, het vergunningsproces en het weer. In sommige gevallen hebben bouwers de fundering voor een huis al gelegd, wat het proces kan verkorten.

De volgende stappen nemen je mee van begin tot eind voor je huis in Georgia.

1. Bepaal het budget voor je nieuwe huis

De eerste stap voor elke vastgoedtransactie, tenzij je contant geld hebt, is om vooraf een goedkeuring te krijgen voor een lening. Als je al een bouwer hebt gekozen, kan je bouwer een voorkeursgeldschieter hebben waarmee je contact kunt opnemen. Je kunt ook met een andere geldschieter praten om een goedkeuring te krijgen. Het is waarschijnlijker dat je met de geldschieter van de bouwer wilt werken om het proces te stroomlijnen, maar je kunt later altijd naar die geldschieter overstappen.Het is belangrijk om een gedocumenteerde goedkeuring te hebben, zodat je weet wat je prijsklasse is en of je in aanmerking komt voor financiering.

De prijs per vierkante meter om een huis te bouwen in Georgia varieert van $100 tot $300, dus een huis van 2.500 vierkante meter kan $250.000 tot $750.000 kosten. De prijs is inclusief vergunningskosten, inspecties, grond, arbeid en materialen. De kosten voor een bouwvergunning in Georgia kunnen variëren van $500 tot $2.000, en de arbeidskosten kunnen variëren van $50.000 tot $80.000 of meer.

Materialen zijn meestal goed voor ongeveer 50 procent van de kosten voor het bouwen van een huis in Georgia. Timmerhout kan $25.000 tot $65.000 of meer kosten, afhankelijk van de stijl en grootte van je huis en de huidige materiaalkosten. Isolatie varieert van $0,10 tot $5,00 per vierkante voet, en je dak kost waarschijnlijk $1.000 tot $5.000. Bevelsiding voegt $2 tot $28 per vierkante voet toe aan de kosten van het huis, enBeton kan $1.000 tot $12.000 of meer kosten.

Je kunt meer uitgeven of geld besparen, afhankelijk van de keuzes die je maakt voor de interieurafwerking. Vloeren kunnen bijvoorbeeld variëren van $ 1 tot $ 15 per vierkante meter in Georgia.

Arbeidskosten omvatten een verscheidenheid aan aannemers, van de bouwmanager tot onderaannemers, zoals loodgieters, elektriciens en dakwerkers, en variëren sterk per locatie.

Als je een begroting maakt voor een nieuw huis in Georgia, moet je rekening houden met de huiseigenarenverzekering, de kosten van de vereniging van huiseigenaren (VvE) en de onroerendgoedbelasting. Georgia heeft de 19e hoogste tarieven voor een huisverzekering in het land met een gemiddelde van $2.555 per jaar vergeleken met het nationale gemiddelde van $2.305. VvE-kosten variëren afhankelijk van je locatie en de gemeenschapsvoorzieningen. Onroerendgoedbelasting is relatief laag inGeorgia, waar de gemiddelde rekening 1.771 dollar per jaar is en het gemiddelde tarief 0,87 procent.

Je hebt misschien ook geld nodig voor de afsluitkosten, die variëren per rechtsgebied en gemiddeld 2 procent tot 5 procent van de aankoopprijs van het huis bedragen. In sommige gevallen kan je bouwer de afsluitkosten voor de aankoop van je huis in Georgia dekken.

2. Kies je bouwer

Zodra je je budget hebt vastgesteld, kun je beginnen met het zoeken naar een bouwer. Je kunt je keuze beperken op basis van locatie en gemeenschappen bekijken waar je misschien wilt wonen. Door modellen online en persoonlijk te bekijken, kun je een goed idee krijgen van wat je van een bouwer kunt verwachten.

Als je een gemeenschap bezoekt, vraag bewoners dan naar de kwaliteit van hun huizen en de reactiesnelheid van de bouwer, kijk naar gemeenschappen die eerder door die bouwer zijn gebouwd en bekijk recensies over een bouwer bij recensies over een bouwer op TrustBuilder. De bouwer die je kiest zal een grote invloed hebben op de prijs en de kwaliteit van het huis dat je in Georgia laat bouwen.

Foto: Woodmont van Pulte Homes in Atlanta, Georgia.

3. Regel uw financiering

Of de bouwer die je kiest nu een eigen hypotheekfinancieringsbedrijf heeft, zoals veel grote nationale bouwers, of een lijst met voorkeursgeldschieters heeft die ze vertrouwen, je zult waarschijnlijk profiteren van het werken met een geldschieter die de bouwer aanbeveelt.

Je kunt een andere geldschieter raadplegen om tarieven en kosten te vergelijken en ervoor kiezen om je huis bij die geldschieter te financieren als je dat liever doet, maar werken met de keuze van een bouwer geeft je meestal een gestroomlijnde ervaring. Soms bieden bouwers kredieten voor optionele functies en afsluitkosten als stimulans voor het werken met hun geldschieter.

Zelfs als je bouwer je afsluitkosten betaalt, heb je contant geld nodig voor een aanbetaling wanneer je het contract voor je huis ondertekent. De bouwer zal je meestal vertellen hoeveel aanbetaling je moet doen. Dit kan variëren van een paar duizend dollar tot wel 10 procent van de prijs van het huis. Het kan ook zijn dat je contant geld moet betalen voor opties als je ervoor kiest om je huis aan te passen met functies die buiten de bouwmarkt vallen.norm voor dat model en die gemeenschap.

Mogelijk kom je in aanmerking voor hulp bij de aanbetaling of andere huizenkoopprogramma's in Georgia die je kunnen helpen bij de financiering van je aankoop.

4. Kies je kavel en plattegrond

Je volgende stap is beslissen welk huisontwerp aan je behoeften voldoet en binnen je budget past. Je kunt dit bespreken met de verkopers in de nieuwbouwgemeenschap; zij zijn de experts over welke plattegronden op specifieke kavels kunnen worden gebouwd. Vraag ook of er een kavelpremie is en hoeveel dat kan kosten.

Soms past een model niet op de kavel die je wilt, dus moet je misschien van kavel wisselen of een andere plattegrond kiezen. Daarnaast doen bouwers hun best om gemeenschappen met diversiteit te ontwerpen, dus soms moet je het model dat je leuk vindt matchen met een specifieke locatie en kavel.

Wanneer je je kavel en plattegrond kiest, is dat een goed moment om te vragen naar plannen voor de gemeenschap, zoals de ontwikkeling van winkels of toekomstige woningen. Je moet ook vragen welke opties beschikbaar zijn voor de plattegrond, vooral als je een bouwer kiest die structurele wijzigingen toestaat, zoals een extra garageruimte of een serre.

5. Houd rekening met het plaatselijke klimaat

Afhankelijk van je locatie in Georgia kun je gevoelig zijn voor tornado's, orkanen en een hoge vochtigheidsgraad. Je bouwer kan je adviseren over de te gebruiken materialen of ontwerpkeuzes om je huis gezond en bestand tegen klimaatproblemen te houden.

6. Wees op de hoogte van vergunningen en inspecties

Als je een productiehuis bouwt, zorgt je bouwer voor de vergunningen en de vereiste inspecties. Het kan handig zijn om tijdens het bouwproces contact te houden en updates van je bouwer te krijgen om te weten te komen of alle vergunningen er zijn en wanneer de inspecties zijn uitgevoerd.

Sommige kopers willen een onafhankelijke thuisinspectie naast de inspecties die worden vereist door het rechtsgebied. Je moet met je bouwer overleggen wanneer je een externe inspectie moet plannen.

Algemene tijdlijn

Zoals eerder besproken, hangt het van verschillende factoren af hoe lang het duurt om je huis te bouwen, zoals het weer, de beschikbaarheid van de materialen en of er onderaannemers beschikbaar zijn om aan het huis te werken.

In sommige gevallen kan je huis klaar zijn in slechts twee maanden, maar de gemiddelde tijd is zeven maanden. Het vergunningsproces kan soms de start van de bouw van een huis vertragen, hoewel sommige bouwers vergunningen verkrijgen en beginnen met de fundering en het skelet voordat een huis onder contract staat om de oplevering van het huis te versnellen.

Je bouwer kan je een nauwkeurige schatting geven van je tijdlijn terwijl het huis in aanbouw is, zodat je kunt uitkijken naar die opleveringsdatum en het krijgen van de sleutels van je nieuwe huis in Georgia.