Foto krediet: Alexander Mils van Unsplash

De wereld van woningfinanciering kan o zo verwarrend zijn, vooral als je een kavel wilt kopen en een huis op maat wilt bouwen. In dit artikel kijken we naar de soorten leningen die beschikbaar zijn en helpen we je uit te zoeken welke het beste bij jouw omstandigheden past. Bovendien schetsen we wat je nodig hebt om een voorafgaande goedkeuring te krijgen voor het soort lening dat je wilt. Laten we beginnen!

Kavel- of grondleningen

Als je het stuk land dat je wilt kopen al hebt gevonden en weet dat het nog enkele jaren zal duren voordat je begint met bouwen, dan is een lening voor een perceel of grond de beste optie. Eigenlijk is contant betalen de beste optie, omdat het verkrijgen van dit soort leningen moeilijk kan zijn en ongunstige voorwaarden kan hebben, maar soms is het nodig om deze weg te bewandelen. Wees voorbereid op leningen met een kortere looptijd, hogere aanbetalingen (rond30 procent), hogere rentetarieven en aanvullende verplichtingen voor leners en acceptatie.

"Eigenaren van onbebouwde grond lopen veel meer kans om te stoppen met betalen en weg te lopen van het eigendom in het geval van een financiële gebeurtenis in hun leven," zegt Casey Fleming, een hypotheekadviseur bij C2 Financial Corporation."En grond is veel moeilijker te verkopen [dan een huis]."Veel kredietverstrekkers bieden zelfs geen leningen aan voor percelen, en gemeenschapsbanken en lokale kredietverenigingen kunnen een betere gok zijn dan grote nationale banken. ZoalsBij elke lening moet je goed rondkijken, zodat je alle beschikbare aanbiedingen kunt vergelijken.

Bouwleningen

Als je klaar bent om te bouwen op reeds gekochte grond of als je een kavel wilt kopen en meteen wilt bouwen, moet je een bouwlening aanvragen. Als je al eigenaar bent van de grond, kan het eigen vermogen worden gebruikt als onderpand om een bouwlening te helpen financieren, of je kunt misschien ook een huidig huis als onderpand gebruiken.

Sidney Potter, eigenaar van Potter Equities en auteur van De Flip stelt voor om "een zeer ervaren makelaar in bouwleningen te zoeken; zij zijn van een iets ander ras dan typische hypotheekverstrekkers omdat ze gespecialiseerd zijn op dit gebied."

Over het algemeen zijn er twee soorten bouwleningen beschikbaar voor leners:

Standaard Korte termijn

Dit type leningstructuur was vroeger de belangrijkste manier om de bouw van een aangepaste woning te financieren. Er waren twee leningen nodig: een kortlopende bouwlening voor de bouwfase, gevolgd door een langlopende "eindlening" om de bouwlening af te betalen. In wezen herfinancier je de bouwlening en sluit je een nieuwe lening (aka hypotheek) af voor de voltooide woning. Met andere woorden, je ondergaat twee afsluitingenPotentiële voordelen zijn onder andere lagere rentetarieven (maar dit is niet gegarandeerd) en meer flexibiliteit omdat je kunt kiezen in plaats van voor een pakketlening te gaan. Hoewel dit type leningsscenario nog steeds mogelijk is, hebben kredietverstrekkers een andere oplossing voor leners ontwikkeld die bekend staat als "constructie naar permanent", "enkelvoudige lening".sluiten" of "alles-in-één" leningen.

Alles-in-één

In plaats van twee aparte leningen, bieden kredietverstrekkers nu pakketaanbiedingen aan waarbij alle voorwaarden voor de kortlopende bouwlening en de hypotheeklening van tevoren zijn vastgelegd. De bouwlening wordt omgezet in een langlopende, permanente hypotheek nadat de bouw is voltooid, wat betekent dat er maar één lening en één afsluiting is. Hypotheekexpert Joey Campbell legt uit: "Met de bouw-tot-bouwlening kun jeje bouwlening aanpassen naar de permanente fase, wat elke termijn kan zijn die je hebt gekozen toen de bouw-tot-bouwleningverstrekker je die aanbood aan het begin van de bouwfase. Normaal gesproken hoef je je niet opnieuw te kwalificeren voor de permanente lening."

Voor beide soorten leningen overhandigt de kredietverstrekker niet zomaar een vast bedrag. In plaats daarvan wordt er een schema van trekkingen opgesteld, zodat wanneer bepaalde mijlpalen in het bouwproces zijn bereikt, de kredietverstrekker het geld voor het volgende deel van de bouw uitgeeft. De eerste trekking is meestal afkomstig van de aanbetaling van de koper en de bank stuurt meestal een inspecteur in elk stadium voordat de volgende trekkingen worden vrijgegeven aanAl deze voorzorgsmaatregelen verminderen het risico op financieel verlies voor de kredietverstrekker.

Het proces van voorafgaande goedkeuring

Als je weet dat je een lening nodig hebt voor de grond of de bouw, kun je je het beste financieel voorbereiden en een goedkeuring vooraf aanvragen. Dit is wat je minimaal nodig hebt:

Voor een kavel-/landlening

  • Een grote aanbetaling van 20 tot 30 procent
  • Een goede kredietscore
  • Lage schuld-inkomensratio
  • Kasreserves

Voor een bouwlening

Al het bovenstaande, plus:

  • Een gekwalificeerde, gelicentieerde bouwer met een goede staat van dienst
  • Gedetailleerde specificaties van het aangepaste huis, inclusief verwachte projectkosten
  • Waarde van het huis (gebaseerd op de plannen) geschat door een taxateur

Een manier om mogelijk betere rentetarieven te krijgen (en een sneller goedkeuringsproces) is om met een bouwer samen te werken voordat je een stuk land koopt. Ga naar het gedeelte bouwers op maat van NewHomeSource.com om vandaag nog een bouwer op maat te vinden.