Je hebt het hele jaar door zon, een van de laagste onroerendgoedbelastingen van het land en een mix van prachtige kustlijnen, stranden en historische stadjes - welkom in het charmante South Carolina. Als je een huizenkoper bent die naar de Palmetto State verhuist, heb je misschien gespaard voor een aanbetaling en een huislening afgesloten, maar er is nog een grote financiële hindernis om je op voor te bereiden: de afsluitkosten.

Afsluitkosten zijn een overkoepelende term die alle administratieve en juridische kosten omvat die huizenkopers moeten betalen voordat ze de sleutels van hun nieuwe huis krijgen. Denk aan de verschillende kosten die je zult maken tijdens het huizenkoopproces: je hebt je geldschieter, taxateur, huisinspecteur, verzekeringsmaatschappij en de fiscus, om er maar een paar te noemen. In plaats van voor elke dienst één voor één te betalen, zijn deze kostenSamengevoegd als uw afsluitkosten en in één keer betaald op de dag van de afsluiting. Reken erop dat de afsluitkosten ongeveer 2 tot 5 procent van de aankoopprijs van een huis bedragen.

Als je een nieuw huis koopt in South Carolina, heeft NewHomeSource de volgende gids samengesteld om je te helpen bepalen hoeveel je zou moeten sparen voor afsluitkosten, specifieke regels voor de staat en hoe je deze kosten mogelijk kunt verlagen.

Hoeveel bedragen de afsluitkosten in South Carolina?

De afsluitkosten in South Carolina bedragen gemiddeld $2.944 voor een woninglening van $210.908, volgens een rapport uit 2021 van ClosingCorp, dat onderzoek doet naar de Amerikaanse vastgoedsector. Dat prijskaartje maakt 1,40 procent uit van het prijskaartje van de woning.

De afsluitkosten in South Carolina zijn prijzig en staan op de 13e plaats van duurste afsluitkosten in het land, net achter Californië, Texas, Florida en New York. Ter vergelijking: het landelijk gemiddelde is $6.087.

Maar huizenkopers in de Palmetto State moeten verwachten veel meer uit te geven dan deze eerste schattingen. Dat komt omdat ClosingCorp twee belangrijke afsluitkosten buiten beschouwing heeft gelaten: afsluitkosten en particuliere hypotheekverzekering, of PMI. afsluitkosten zijn noodzakelijk als u een huislening moet afsluiten en huizenkopers moeten PMI aanschaffen als hun aanbetaling minder dan 20 procent is. Beide kosten kunnen oplopen totDe PMI bijvoorbeeld varieert van 0,25 tot 2,25 procent van je lening.

De huizenprijzen zijn dramatisch gestegen, waardoor ook de afsluitkosten zijn gestegen. In februari 2022 was de gemiddelde prijs voor eengezinswoningen $373.732, een stijging van 16,2 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, volgens de South Carolina Association of Realtors.

Maar houd er rekening mee dat uw afsluitkosten sterk zullen schommelen afhankelijk van een handvol factoren, zoals de prijs en locatie van het huis, aanbetaling, kredietscore en het type hypotheek.

Wat valt er doorgaans onder de afsluitkosten in South Carolina?

Elke staat heeft zijn eigen regels als het gaat om het afsluiten van onroerend goed, van het inhuren van een advocaat tot het betalen van overdrachtsbelasting. Om u te helpen navigeren over wat u kunt verwachten, hebben we uw afsluitkosten gegroepeerd in drie categorieën: hypotheekgerelateerd, onroerendgoedgerelateerd en jaarlijkse kosten.

Hypotheek-gerelateerde kosten

Tenzij je het geld bij de hand hebt om je nieuwe huis rechtstreeks te kopen, is je eerste stop in het koopproces naar je geldschieter om een hypotheek aan te vragen. Hieronder staan de afsluitkosten die je moet betalen, inclusief het protocol voor het inhuren van een advocaat:

Kosten voor het afsluiten van een lening

De kosten voor het afsluiten van een lening zijn een van de eerste kostenposten die je maakt; ze bedragen ongeveer 0,5 tot 1 procent van je totale woningkrediet.

Dit zijn kosten die je kredietverstrekker in rekening brengt voor al het werk dat komt kijken bij het opzetten van je woningkrediet, van het voorbereiden van je aanvraag, het organiseren van de acceptatie en het produceren van goedkeuringsbrieven tot het verstrekken van je lening bij het afsluiten.

Kosten kredietrapporten

Telkens wanneer je een lening aanvraagt, of het nu gaat om een hypotheek, creditcard of persoonlijke lening, moet je kredietverstrekker je kredietgeschiedenis opvragen bij de verschillende bureaus om te zien hoe je met eerdere schulden bent omgegaan. De kredietverstrekker berekent de kosten voor het opvragen van je kredietrapport door. Als er meer dan één kredietnemer bij de leningaanvraag betrokken is, verdubbel je deze kosten.

Particuliere hypotheekverzekering

Als je geen 20% aanbetaling doet, zal je geldschieter verwachten dat je een particuliere hypotheekverzekering afsluit. Hierdoor kunnen leners in aanmerking komen voor een conventionele lening als ze 5 tot 19,99% aanbetalen. Terwijl jij betaalt voor de verzekering, is de dekking voor je geldschieter in geval van wanbetaling.

PMI varieert meestal van 0,25 tot 2,25 procent van je lening. Zodra je 20 procent eigen vermogen hebt, hoef je geen PMI meer te betalen.

Advocaatkosten

Volgens de wet van South Carolina worden alle afsluitingen van residentieel vastgoed behandeld door een advocaat, dus je zult er een moeten inhuren om de aankoop van je huis in goede banen te leiden.

De advocaat zal helpen met het juridische zware werk dat komt kijken bij het sluiten van uw huis: hij kan juridische documenten opstellen en waarmerken, een titelonderzoek laten uitvoeren, controleren of er geen onbetaalde belastingen of lasten op het onroerend goed rusten en een titelverzekering voor u en uw geldschieter coördineren.

Voor de dag van de afsluiting zal uw advocaat ook contact opnemen met uw kredietverstrekker om ervoor te zorgen dat uw hypotheek op tijd wordt verwerkt. Op de dag van de afsluiting zullen ze persoonlijk met u afspreken om de overdracht van de akte en het vrijgeven van geld dat op een derdenrekening staat aan alle relevante partijen te vergemakkelijken.

Juridische kosten variëren, afhankelijk van de complexiteit van de verkoop. Sommige advocaten factureren per uur, terwijl anderen een voorschot in rekening kunnen brengen.

Vergoedingen voor onroerend goed

Voordat je je spaargeld inruilt om de grootste aankoop van je leven te doen, moet de woning die je gaat kopen een aantal cruciale controlepunten doorstaan. Veelvoorkomende kosten in verband met onroerend goed zijn onder andere:

Titelonderzoek en titelverzekering

Je advocaat zal een eigendomsonderzoek laten uitvoeren op je potentiële nieuwe huis, of je nu een gloednieuw huis koopt of een doorverkocht huis. Het eigendomsonderzoek houdt in dat wordt bevestigd dat het land dat je koopt vrij is van eigendomsgeschillen, onbetaalde belastingen, vonnissen of lopende rechtszaken.

Zodra het titelonderzoek is voltooid, moet u zich indekken met twee titelverzekeringspolissen - een polis voor de eigenaar en een polis voor de geldschieter. Deze kosten dekken alle gerechtskosten en aanverwante kosten als er iets wordt gemist in het eerste titelonderzoek en er een claim op uw eigendom wordt ingediend.

In tegenstelling tot andere verzekeringen die jaarlijks terugkerende kosten met zich meebrengen, is een titelverzekering een eenmalige kost die van kracht blijft tot u uw eigendom verkoopt.

In South Carolina zijn kopers meestal verantwoordelijk voor alle kosten die verband houden met het eigendomsrecht, inclusief de titelverzekering. Deze regel is echter niet onwrikbaar - het kan zijn dat je deze kosten tijdens de onderhandelingen doorschuift naar de verkoper.

Overdrachtsbelasting onroerend goed

Wanneer onroerend goed in andere handen overgaat, moeten kopers en verkopers rekening houden met een overdrachtsbelasting tijdens het sluiten van de overeenkomst. In South Carolina bedraagt deze belasting $1,85 voor elke $500 aan waarde van het onroerend goed. Hoewel de belasting wordt geïnd door de county, is het tarief in de hele staat hetzelfde - $1,30 gaat naar de staat en de resterende $0,55 gaat naar de lokale county waarnaar je verhuist, volgens het South Carolina Department ofInkomsten.

Vastgoed taxatie

De woningtaxatie is een beslissend moment in de aankoopreis. Voordat je kredietverstrekker akkoord gaat met het verstrekken van je lening, stuurt hij een externe taxateur om te controleren of de prijs van je potentiële woning correct is. Als je je lening niet kunt afbetalen, moet je kredietverstrekker het huis verkopen om zijn verliezen terug te verdienen.

De taxateur scant het huis, de grootte, de belangrijkste kenmerken en de staat waarin het verkeert om te vergelijken met huizen in de buurt met een vergelijkbare prijs. Hoewel het je geldschieter is die deze stap regelt, betaal jij de rekening.

Inspectie van eigendommen

Terwijl een taxateur de marktwaarde van je huis bepaalt, moet je ook een inspecteur inhuren die de gezondheid en veiligheid van je grote aankoop controleert.

Deze stap is elke cent waard. Je inspecteur zal de staat van het huis zorgvuldig onderzoeken, inclusief de fundering van het dak, de belangrijkste apparaten, afvoersystemen, verwarming en ventilatie.

Van daaruit zullen ze je de inside scoop geven over de algemene staat van het huis, zoals eventuele problemen of reparaties die je in de toekomst kunt meekrijgen. Let goed op - je kunt deze informatie meenemen naar je verkoper voor toekomstige onderhandelingen voordat je de deal afrondt.

Jaarlijkse kosten

Onroerendgoedbelasting, hypotheekbetalingen, verzekeringspremies - huiseigenaar zijn is een eindeloze cyclus van rekeningen. Je afsluitkosten omvatten een handvol kosten die je jaarlijks moet gaan betalen, waaronder:

Onroerendgoedbelasting

In South Carolina betalen huiseigenaren ongeveer 0,56 procent van de geschatte marktwaarde van hun huis aan onroerendgoedbelasting, volgens de Tax Foundation. Dit bedrag kan hoger of lager zijn omdat onroerendgoedbelasting op provinciaal niveau wordt geïnd, waarbij elke regio zijn eigen belastingtarief bepaalt.

Over het geheel genomen heeft South Carolina een van de laagste mediane onroerendgoedbelastingtarieven in de VS, met slechts een handvol andere staten die lagere belastingen innen.

Onroerendezaakbelasting is een vooruitbetaalde uitgave, wat betekent dat deze bij het sluiten van het contract moet worden betaald en niet kan worden opgenomen in de financiering van je huis. Ze zijn jaarlijks verschuldigd op 15 januari.

Huiseigenarenverzekering

Naast de eigendomsverzekering en PMI is de opstalverzekering een andere verplichte aankoop die je moet doen voordat je geldschieter akkoord gaat met het verstrekken van je woningkrediet.

Bij het afsluiten moet je een huiseigenarenverzekering hebben betaald die het eerste jaar van kracht is. Hoewel het verplicht is, is deze uitgave de moeite waard voor je gemoedsrust - een huisverzekering dekt alle fysieke schade aan je huis veroorzaakt door brand, wind, vandalisme of diefstal.

VvE kosten

Ongeveer 37 procent van de bevolking van South Carolina woont in gemeenschappen met een vereniging van huiseigenaren. De kans is groot dat je bij het sluiten van de overeenkomst ook rekening moet houden met naar rato berekende VvE-kosten.

VvE-kosten dekken de kosten van clubhuizen, zwembaden, gemeenschapsparken, fitnesscentra, afvalverwijdering, beveiliging en brandalarmsystemen. Als je een woning op het oog hebt, vraag dan vooraf naar de VvE-kosten zodat je weet wat je terugkrijgt voor deze kosten.

Hoe kan ik mijn afsluitkosten in South Carolina verlagen?

Afsluitkosten kunnen oplopen tot een aanzienlijk bedrag. Maar wees niet bang - er zijn belangrijke strategieën die het proberen waard zijn om het totale bedrag omlaag te brengen. Deze omvatten:

Hulp bij afsluitkosten

Begin met het benutten van de hulpprogramma's voor eigenwoningbezit in South Carolina. Als je hiervoor in aanmerking komt, kunnen deze programma's een flinke deuk in je afsluitkosten slaan.

De South Carolina State Housing Financing Development Authority - of SC Housing - is een goede plek om te beginnen. Als u een inkomen hebt of in een achtergestelde provincie woont, zijn er programma's die hulp bieden bij de aanbetaling en afsluitkosten.

Van Charleston tot Columbia en Fort Mill zijn er ook lokale programma's voor huiseigenaren.

Breng uw financiën op orde

Als je kredietscore er slecht aan toe is, werk er dan aan om deze te verbeteren voordat je gaat shoppen voor een woningkrediet. Met een betere kredietscore in de hand kun je een concurrerende rente krijgen, waardoor je duizenden euro's kunt besparen tijdens de looptijd van je hypotheek.

Zet ook zoveel mogelijk in op je aanbetaling. Hoe dichter je bij de drempel van 20 procent komt, hoe minder je aan PMI hoeft te betalen.

Vergelijkingswinkel

Hoewel sommige afsluitkosten vast zijn, zoals de taxatie en onroerendgoedbelasting, kunt u voor sommige diensten, zoals uw geldschieter, huisinspecteur en titelbedrijf, rondkijken.

Neem de tijd om leveranciers te vergelijken en zorg ervoor dat ze de juiste accreditatie hebben en lovende recensies van eerdere klanten. Met een shortlist in de hand vraag je offertes aan zodat je zeker weet dat je de beste deal krijgt.

Onderhandelen over kredietverstrekkingskosten

Als je een langdurige, vaste relatie hebt met je kredietverstrekker, heb je misschien wat speelruimte met de afsluitkosten voor je lening.

Je kunt je kredietverstrekker vragen om bepaalde kosten van je rekening weg te laten, zoals rentevergrendelingskosten, verwerkingskosten voor leningen of makelaarskortingen. Als dat niet werkt, kun je ook vragen om deze kosten te spreiden, zodat ze in stappen worden betaald in plaats van allemaal tegelijk bij de afsluiting.

Concessies voor verkopers

Schroom niet om met de verkoper te onderhandelen over wie welke afsluitkosten betaalt, vooral als je je op een kopersmarkt bevindt.

Probeer een deel van de afsluitkosten over te hevelen. Je kunt bijvoorbeeld een bod doen voor de volledige prijs met het voorbehoud dat de verkoper al je afsluitkosten moet betalen. Als je een nieuw huis bouwt, kun je de bouwer vragen om je afsluitkosten te betalen in ruil voor een handvol dure upgrades.

Hypotheken zonder afsluitkosten

Met een hypotheek zonder afsluitkosten stemt uw geldschieter ermee in om een deel van of alle afsluitkosten te betalen, maar moet u wel een hogere rente betalen.

Wees voorzichtig met deze optie: het kan je in totaal meer geld kosten vanwege de stijging van je rente.

Afsluitkosten toevoegen aan uw woningfinanciering

Naast de vooruitbetaalde kosten die bij het afsluiten moeten worden betaald, kunt u ervoor kiezen om uw afsluitkosten in uw woningkrediet op te nemen. Dit kan duizenden euro's toevoegen aan uw hypotheek. U hoeft de afsluitkosten niet te betalen op de dag dat u de deal sluit, maar uw maandelijkse hypotheekbetalingen zullen iets hoger zijn.