Studentensteden zijn geweldige nieuwe huizen voor 55+ huizenkopers!

College Station, Texas

De sfeer van een kleine stad, de lage kosten van levensonderhoud, colleges en entertainment van wereldklasse via Texas A&M, evenals uitzonderlijke gezondheidsfaciliteiten, maken College Station, Texas, tot een van de beste studentensteden die Boomers aantrekken. "Het belangrijkste dat we hebben is onze leuke, vriendelijke gemeenschap," zegt Spence Clements, directeur van Traditions Club and Community.

De privégolfclub en woongemeenschap is een aan de universiteit gelinkte pensioneringsgemeenschap die zowel voormalige Aggies als niet-Aggies aantrekt, omdat College Station "een verborgen juweeltje is. We hebben een grote culturele diversiteit, echt lekker eten, geweldige gezondheidszorg, allemaal zonder de problemen van de grote stad," zegt Clements. En oudere volwassenen kunnen zelfs gratis lessen volgen bij A&M.

Williamsburg, Virginia

In het verleden zochten oudere volwassenen hun pensioen in landelijke strandgemeenschappen, weg van de studentenmassa. Maar dat is niet langer het geval, zegt Jeff Miller, medeoprichter van AE Home Group, een vastgoedteam in Washington, D.C.

Miller zegt zelfs dat de universitaire sfeer een van de redenen is waarom 55+ huizenkopers massaal naar Williamsburg trekken. Deze universiteitsstad is gecentreerd rond het College of William & Mary en heeft historische bezienswaardigheden die interessant zijn voor oudere volwassenen en andere attracties zoals Busch Gardens waar kinderen en kleinkinderen van kunnen genieten. "Het is uitgegroeid tot een resortbestemming," zegt hij. "Hoewel de stad een jonge, levendige uitstraling heeft, is deDe gemeenschap behoudt een ontspannen, rustige omgeving om bezoekers van buiten de stad aan te moedigen."

Clemson, Zuid-Carolina

Naast een gezond voetbalprogramma, bieden Clemson University en haar thuisstad 55+ bewoners een levendige stad waar veel te doen is. "Zuidoostelijke Amerikaanse universiteitssteden zoals Clemson bieden het perfecte recept van ingrediënten om 55+ bewoners aan te trekken," zegt Carters Sowers, directeur Technologie voor Sundog Homes, een aannemer voor de Falls at Meehan in Pendleton, S.C., op slechts vier mijl van Clemson. "Uhebben betaalbare nieuwbouw (huizen), grote universiteiten die voortgezet onderwijs aanbieden, relatief lage belastingen en een verbeterende banenmarkt."

Sowers noemt ook de eet-, winkel-, amusements- en culturele evenementen die samengaan met de studentenpopulatie van Clemson als redenen om oudere volwassenen naar het gebied te trekken.

Ann Arbor, Michigan

Ann Arbor, MI, de thuisbasis van de Universiteit van Michigan, heeft alles wat je zoekt in een stad: het universiteitsleven, een economie die wordt ondersteund door technologie, medische faciliteiten van wereldklasse en natuurlijke ruimten, zoals de Huron rivier en dichte bossen door de hele stad.

University Commons, een gemeenschap voor actieve volwassenen waar veel faculteit en personeel van de universiteit wonen en waar wandelpaden, cursussen voor permanente educatie en zelfs tweemaal per week maaltijden door culinaire studenten van de universiteit worden aangeboden. Attracties zoals de Matthaei Botanische Tuinen, talloze musea en kunstevenementen houden niet-sportfans bezig. Voor degenen die even weg willen uit het leven in een kleine stad,Detroit ligt slechts 35 mijl ten westen van Ann Arbor.

Boise, Idaho

Met Boise State University is Boise, Idaho een geweldige plek voor Boomers. Deze studentenstad heeft een prachtig landschap en een gematigd klimaat dat ideaal is om de natuurlijke omgeving te verkennen. De Boise River Greenbelt loopt door een groot deel van de stad en biedt ontspannende buitenactiviteiten, waaronder vissen en raften voor waterliefhebbers.

Boise heeft een levendige kunstgemeenschap en een levendige sportscène, dankzij de minor league baseball- en hockeyteams van de stad. Vanwege de vele fietspaden die de stad doorkruisen, helpen fietsforenzen het verkeer te verminderen. De dierentuin van Boise, winkels, restaurants en ander universiteitsgerelateerd entertainment maken van Boise een stad die 55+ huizenkopers aantrekt.