Vergeet dit deel van je nieuwe huis nu niet, zodat je later energie en geld kunt besparen

Hoewel een nieuwbouwwoning of een huis op maat al isolatienormen zou moeten hebben die voldoen aan alle lokale en federale bouwverordeningen, zijn er gevallen waarin een nieuwe huiseigenaar van nog grotere voordelen kan genieten door extra of verbeterde isolatie toe te voegen aan de mix. Dit geldt vooral voor een van de minst geïsoleerde delen van de meeste huizen - de garage.

Als je de tijd neemt om de isolatie van je nieuwe garage goed te plannen vóór de bouw, kan dat leiden tot tastbare besparingen op de energiekosten en tot een functionelere, multifunctionele garageruimte voor jou en je gezin.

Waarom zou je je zorgen maken over het isoleren van een garage?

Garages, die oorspronkelijk bedoeld waren voor de opslag van auto's, worden nu gebruikt voor verschillende doeleinden, waarvan vele niets te maken hebben met gemotoriseerde voertuigen. Een goed ontworpen garage kan een geweldige plek zijn om een werkplaats of knutselruimte in te richten, een wasplaats voor wasmachine en droger te plaatsen en spullen die niet altijd nodig zijn in het hoofdgebouw veilig op te bergen. Veel van deze extra toepassingen kunnen negatief worden beïnvloed doorExtra of verbeterde isolatie van de garage is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je nieuwe garage in staat zal zijn om een goede omgeving te bieden die geschikt is voor welk gebruik dan ook.

Basisprincipes garage-isolatie

Afhankelijk van de nieuwe woningbouwer die je kiest, kunnen de muren van je toekomstige garage worden afgewerkt met gipsplaten of gipsplaten. Hoewel gipsplaten of gipsplaten niet verplicht zijn om te isoleren, zorgen ze wel voor extra isolerende eigenschappen en bieden ze een verfijnder visueel uiterlijk doordat ze de isolatiematerialen bedekken die aan de muren en het plafond van de garage zijn bevestigd. Voor garages metOp zolders of bonuskamers erboven wordt het plafond meestal afgewerkt met gipsplaat of gipskarton om te voldoen aan gestandaardiseerde bouwvoorschriften.

Zelfs als de bouwer van je nieuwe huis heeft aangegeven dat gipsplaten en isolatie zijn inbegrepen, moet je vragen naar het type en de mate van isolatie die is gebruikt om er zeker van te zijn dat het voldoende zal zijn om aan je toekomstige behoeften te voldoen. Zoals met de meeste verbeteringen aan je nieuwe huis, is het altijd sneller, eenvoudiger en kosteneffectiever om ze tijdens de eerste bouw van het huis aan te brengen dan te proberen ze later aan te brengen.

De details: isolatiematerialen en R-waarde

Glasvezel

Het belangrijkste type isolatiemateriaal dat tegenwoordig door nieuwe huizenbouwers wordt gebruikt, is op basis van glasvezel. Glasvezel wordt verkocht op rollen (ook wel "batts" genoemd) van verschillende dikte en is een gemakkelijk materiaal om te snijden, te gieten en aan te brengen in holtes tussen muren en plafondbalken. Als je nieuwe huizenbouwer glasvezel gebruikt voor de isolatie van de muren en het plafond van je garage, vraag dan wat de "R-waarde" van de isolatie is.R-waarde is een classificatiesysteem dat is ontworpen om de weerstand van een materiaal tegen geleidende warmtestromen te meten en wordt gewaardeerd op basis van de thermische weerstand.

Op basis van een numeriek beoordelingssysteem geldt: hoe hoger het getal van de R-waarde, hoe groter de weerstand tegen warmtestromen of de isolerende eigenschappen van een materiaal. Een eenvoudige manier om de isolatie van je garage snel te verbeteren, is door je bouwer een dikkere glasvezelisolatie met een hogere R-waarde te laten gebruiken. Huizen in geografische gebieden waar het extreem koud of warm is, hebben mogelijk het volgende nodighogere R-waarde isolatiewaarden in vergelijking met huizen in een gematigder klimaat. Standaard rollen glasvezelisolatie hebben meestal een R-waarde tussen 2,2 en 3,2.

Cellulose

Cellulose-isolatie is een andere populaire optie bij bouwers. Cellulose wordt voornamelijk samengesteld uit gerecyclede kranten en behandeld met een brandvertragend middel. Cellulose-isolatie heeft meestal een hogere R-waarde van 3,6 vergeleken met opgerolde glasvezel en is superieur in het voorkomen van luchtstroming door het materiaal.

Spuitschuim

Hoewel het niet zo kosteneffectief is als glasvezel of cellulose, is spray-schuimisolatie een populaire keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar de hoogste R-waarde van de drie. De R-waarde van spray-schuim is bijvoorbeeld ongeveer 6,0 per inch vergeleken met de R-waarde van glasvezel van 2,2 tot 3,2 per inch. Wanneer spray-schuim op de juiste manier wordt aangebracht, kan het betere isolatie bieden voor minder materiaal in vergelijking metSpuitschuim is een populaire keuze onder duurdere huizenbouwers en mensen die op zoek zijn naar maximale isolatie van hun garage.

Besparing op energiekosten door betere isolatie van de garage

Voor huizen met een aangebouwde garage kan extra isolatie leiden tot merkbare besparingen op energiekosten, vooral op locaties met een extremer klimaat.

Een aangebouwde garage deelt minstens één gemeenschappelijke muur met de hoofdwoning. Een slecht geïsoleerde gemeenschappelijke muur zal de overdracht van warme en koude temperaturen tussen de hoofdwoning en de garage vergemakkelijken, waardoor het hoofdkoelings-/verwarmingssysteem van de woning harder moet werken dan nodig is om een bepaalde temperatuur in de woning te behouden.

Door een beter geïsoleerde barrière binnen de gemeenschappelijke muur te creëren, kan een huiseigenaar onnodige warmteoverdracht tussen de garage en de hoofdwoning helpen voorkomen en zo de energiekosten het hele jaar door verlagen. Zelfs als je je garage voor niets anders gebruikt dan voor de opslag van auto's, kan het verbeteren van de isolatie binnen de gemeenschappelijke muren van je garage en huis leiden tot echte toekomstige kostenbesparingen.

Voor huiseigenaren die een vrijstaande garage verwarmen of koelen met een ruimteverwarming of een apart airconditioningsysteem, zal extra isolatie ervoor zorgen dat ze minder vaak hoeven te werken doordat meer verwarmde/gekoelde lucht in de garage wordt gehouden, wat resulteert in lagere energiekosten.

Een garage met verbeterde isolatie zal een veel betere baan te houden temps stabiel in de ruimte, terwijl het helpen om de buitenkant temps te voorkomen dat de overdracht door, maar is niet in staat om daadwerkelijk verwarmen of koelen van een ruimte op zijn eigen. U moet een soort van HVAC-systeem op te nemen in uw garage plannen als u wilt temperaturen te regelen het hele jaar door. Dit geldt vooral als u van plan bentom een wascentrum in de garage te plaatsen in een gebied waar temperaturen onder het vriespunt kunnen voorkomen.

Vergeet de garagedeur niet!

Garagedeuren vormen een van de grootste uitdagingen voor huiseigenaren wanneer ze beginnen aan de reis van verbeterde garage-isolatie. Een typische garagedeur bestaat uit 24-gauge staal en wordt ondersteund door hardschuim isolatie. Het is het beste om een standaard garagedeur te vervangen door een model met een hogere R-waarde bij het ontwerpen van een energiezuinige garage.

Garagedeuren met een hogere R-waarde hebben een dikkere isolatie tussen de stalen buitendeur en een rug van staal of hoogwaardig kunststof aan de binnenkant van de deur. Er zijn verschillende redelijk geprijsde "doe-het-zelf" garagedeurisolatiepakketten verkrijgbaar bij de meeste grote bouwmarkten voor diegenen die geld willen besparen door het werk zelf te doen. Met de deur(en)Als buitenmuur van je garage is dit nog een onderdeel van je isolatieproject waar je samen met je bouwer tijd aan wilt besteden om een maximale isolatie-efficiëntie te garanderen.