Wanneer je een bevelsiding voor je huis kiest, zijn er veel opties op de markt. Als je op zoek bent naar een goedkope, gemakkelijk te installeren, onderhoudsarme optie die er toch trendy en hoogwaardig uitziet, kijk dan niet verder dan bevelsiding van vinyl.

Bevelsiding van vinyl is een sterke en duurzame optie die bestaat uit speciaal gemaakt plastic voor gebruik als gevelbekleding aan de buitenkant van het huis. Toen het voor het eerst werd geïntroduceerd, waren de opties voor bevelsiding van vinyl vrij beperkt en bestonden ze meestal uit lichtbeige of gewassen pasteltinten. Maar met behulp van moderne technologie is vinyl nu verkrijgbaar in een groot aantal rijkere, gedurfdere kleuren en stijlen. Sommige bevelsiding van vinyl hebben zelfsbootst het uiterlijk van echt hout of leisteen na.

Hoewel de voordelen van vinyl bevelsiding sterk naar voren komen, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Aangezien de bevelsiding van je huis een aanzienlijke investering is, is het een goed idee om je onderzoek te doen en je bouwkundige te raadplegen voordat je de materialen aanschaft en begint met de installatie. Hier zijn enkele punten waar je rekening mee moet houden als je een vinyl bevelsiding kiest.

Vinyl Siding Ontwerp

Bevelschermen van vinyl hebben de laatste decennia een lange weg afgelegd. Tegenwoordig kun je kiezen voor een goudsbloem om het huizenblok op te fleuren of een herfstrood om een warm welkom te creëren. Een rustgevend kustblauw ziet er geweldig uit op huizen in koloniale stijl of aan het strand. Als je de esthetiek wilt van een ander materiaal zoals hout of leisteen, kun je een vinyl kiezen met de gelijkenis van het materiaal van je voorkeur voor een minder dure prijs.duurdere prijskaartje dan het echte werk.

Naast de kleurkeuze moet je ook het toepassingstype kiezen. Bevelsiding van vinyl kan worden aangebracht in de vorm van dakspanen of horizontale planken. Voor dakspanen wordt vinyl in vierkante of rechthoekige stukken gesneden en verticaal gelaagd om het uiterlijk van dakspanen te geven. Horizontale planken zijn lange stukken vinyl die in de lengterichting van het huis worden gemonteerd.

Bevelsiding van vinyl kan op bijna elk type huis worden gebruikt. Als het als dakspaan wordt gebruikt, kan het in lagen worden gelegd zodat het past bij ronde torentjes en uitdagende architectuur. Het ziet er prachtig uit op huizen in Ranch-stijl, moderne stedelijke herenhuizen en zelfs op de schilderachtige cottage of bungalow.

Kosten van vinyl bevelsiding

Bevelsiding van vinyl is het goedkoopste type bevelsiding en kost ergens tussen de $1 en $8 per vierkante meter, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. De installatiekosten zijn afhankelijk van de locatie, de grootte van het huis en de arbeidskosten, maar kunnen variëren van $2.000 tot $16.000 per 2.000 vierkante meter. Bovendien is vinyl bevelsiding een geweldige isolator van het huis en kan het helpen bij het verlagen van de energiekosten op de lange termijn. Over het algemeen is bevelsiding van vinylbeschouwd als een uitstekende keuze voor de beste waarde.

Voordelen van vinyl bevelsiding

Bevelsiding van vinyl heeft veel voordelen, zoals lage kosten, minimaal onderhoud en duurzaamheid:

Geen verf nodig

De meeste andere bevelsidingmaterialen vereisen een vorm van beits of kleurlaag, maar vinyl bevelsiding wordt gekocht met de kleur ingebakken, waardoor het onmogelijk is om te krassen of af te strepen.

Goedkoop

In vergelijking met andere materialen is vinyl bevelsiding relatief goedkoop. Als je van het uiterlijk van leisteen of hout houdt, kun je de vinyl versie kopen voor een fractie van de prijs van het echte materiaal.

Eenvoudige installatie

De installatie van vinyl bevelsiding is relatief eenvoudig en veel huiseigenaren kiezen ervoor om het zelf te doen. Het is echter altijd aan te raden om professionele hulp en advies te vragen voordat ze aan deze onderneming beginnen. De meeste huiseigenaren zoeken een aannemer vanwege hun expertise. Een goede installatie betekent minder kans dat de bevelsiding na verloop van tijd uitzet of scheurt, wat leidt tot grotere en duurdere schade.Bouwgaranties kunnen komen te vervallen door een foutieve of onjuiste installatie, dus doe goed onderzoek en vraag indien nodig professionele hulp.

Duurzaamheid en levensduur

Bevelsiding van vinyl wordt vaak gezien als vrijwel onverwoestbaar. Het is bestand tegen ruwe elementen en wilde windvlagen tot 110 mph. In het geval dat er een steen van je grasmaaier vliegt en de bevelsiding doorboort, kun je de plank vrij eenvoudig en goedkoop vervangen. De meeste fabrikanten gaan prat op een levensduur van vinyl bevelsiding tot wel 30 jaar.

Weinig onderhoud

Omdat er geen verf is om af te krabben of af te bladderen, is het vinyloppervlak ongelooflijk gemakkelijk schoon te maken. Af en toe vuil, insecten, spinnenwebben of modder kunnen vrij gemakkelijk verwijderd worden door het af te spuiten met je waterslang. Gebruik nooit een hogedrukreiniger op je vinyl bevelsiding, omdat dit ernstige schade kan aanrichten als het water je huis binnendringt via scheuren rond de bevelsiding of kleine scheurtjes in de spleten kan verergeren.

Efficiëntie

Vinyl is een uitstekende isolator voor je huis en kan je energiekosten verlagen door te helpen bij de temperatuurregeling. Door je HVAC- en huissystemen te helpen, kan je vinyl bevelsiding je centrale systemen ontlasten en ze helpen om soepeler en langer te werken, waardoor de levensduur van je apparaten mogelijk wordt verlengd.

Nadelen van vinyl bevelsiding

Hoewel vinyl bevelsiding veel voordelen biedt, zijn er ook een paar nadelen waar je rekening mee moet houden:

Onderhoud

Hoewel vinyl bestand is tegen veel zware omstandigheden, kan het in de toekomst een aantal onderhoudsproblemen hebben die je in de gaten moet houden. Vinyl kan buigen en scheuren als er veel druk op wordt uitgeoefend of als het verkeerd is geïnstalleerd. Als het aanvankelijk te strak is gespijkerd, kan het na verloop van tijd uitzetten en uitpuilen of kromtrekken. Als een plank is gescheurd of gebarsten, kan deze niet worden opgelapt - het hele stuk moet worden vervangen omom verdere schade te voorkomen en te verhinderen dat water je huis binnendringt.

Kleurvervaging

Bevelsiding van vinyl kan niet afschilferen of krassen - maar het zal wel vervagen. Hoewel de fabrikant van vinylbevelsiding beweert dat het tot 30 jaar meegaat voordat het begint te verslechteren, kan het in sommige klimaten binnen 10-15 jaar aan vervanging toe zijn. Als je huis wordt blootgesteld aan grote hitte en intense zonnestralen, kan de kleur van je vinylbevelsiding binnen de eerste 10 jaar beginnen te vervagen. Je kunt overwegen om het vinyl te verven omhelpen om de levendigheid van de kleur op korte termijn te herstellen, maar de verf zal na verloop van tijd onvermijdelijk afbladderen totdat je het vinyl vervangt.

Vochtproblemen

Bevelsiding van vinyl kan ernstige vochtrisico's met zich meebrengen. Meestal wordt bevelsiding van vinyl over een styreen isolatieplaat geïnstalleerd. Hierdoor kan waterdamp zonder ontsnappingsroute in de spouw van de muur opgesloten raken. Bevelsiding van vinyl moet goed worden dichtgemaakt om te voorkomen dat water via scheuren en spleten de spouw van de muur binnendringt. Vocht dat je huis binnensijpelt kan de houten fundering beschadigen en mogelijkleiden tot schimmel, meeldauw, rot en termietenplaag.

Verlaagt de waarde van je huis

Ook al zijn de initiële kosten van vinyl bevelsiding lager dan die van andere bevelsidingstypen, het kan de waarde van je huis verminderen omdat veel kopers het als inferieur aan echt hout of andere materialen beschouwen. Het kan mogelijk resulteren in lagere biedingen als en wanneer je besluit om je huis later te verkopen.

Minder milieuvriendelijk

Omdat bevelsiding van vinyl in wezen plastic is en gemaakt is van polyvinylchloride (PVC), wordt het niet als milieuvriendelijk gezien. Bij het productieproces van bevelsiding van vinyl komen broeikasgassen en kankerverwekkende stoffen zoals dioxine vrij en er zijn grote hoeveelheden elektriciteit nodig om het te produceren. De meeste recyclingbedrijven accepteren geen PVC-producten omdat het zowel lastig als duur is om ze te recyclen.

Kies de kleur van je droomhuis en schilder nooit meer

Vinyl is een uitstekende keuze voor waarde, stijl en design. Bevelsiding van vinyl kan onder de juiste omstandigheden een uitstekende investering zijn. Raadpleeg uw plaatselijke vakmensen voor hun expertise op het gebied van installatie- en onderhoudstips.